Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ- ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Στη μάχη Ολυμπιακός, ΑΕΚ

Τις πύλες της ανοίγει σήμερα η νέα ανανεωμένη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στη «γηραιά ήπειρο» Ευρωλίγκα που φέτος σε αντίθεση με πέρσι είναι ενιαία. Οσον αφορά δηλαδή τις συμμετοχές των 32 ομάδων, γιατί όσον αφορά τα διαδικαστικά θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός για να δούμε εάν η ενοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ που διατυμπάνιζαν οι υπεύθυνοι επιτευχθεί. Η χώρα μας εκπροσωπείται από τέσσερις πρεσβευτές, τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και το Περιστέρι. Την αυλαία ανοίγουν σήμερα ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ (Γλυφάδα 18.00)

«Λαβωμένο»ς από τους πολλούς τραυματισμούς των παικτών του ο Ολυμπιακός θέλει να ανοίξει νικηφόρα τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Αλλωστε πέρσι το όνειρο για μια αξιόλογη πορεία... έσβησε νωρίς και έτσι φέτος οι Πειραιώτες έχουν ένα λόγο παραπάνω να επιζητούν το κάτι καλύτερο. Ο Ηλίας Ζούρος τόνισε ότι σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια αφού όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Οσον αφορά την πρώτη αντίπαλο, διευκρίνισε ότι το μεγάλο όπλο των Τούρκων είναι το ομαδικό παιχνίδι. «Η Εφές είναι πολύ καλή ομάδα και διαθέτει καλούς ψηλούς, με πρώτο τον Καμπάλα. Εχει επίσης και το δίδυμο Στομπέργκας, Μπράουν στην περιφέρεια, γενικότερα όμως στηρίζεται στο σύνολο των παικτών της κι όχι σε κάποιους ξεχωριστά». Οσο για τις απουσίες σίγουρη πρέπει να θεωρείται αυτή του Φέμερλιγκ, ενώ για τους Τόμιτς, Παπανικολάου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΑΕΚ (Αστρομπαλ 21.30)

Με κεντρικό πρόσωπο τον Τζιμ Μπιλμπά που επιστρέφει στο γήπεδο σαν αντίπαλος, εκεί όπου έκανε τη σπουδαία καριέρα του, η ΑΕΚ αρχίζει από τη Γαλλία τον ευρωπαϊκό της μαραθώνιο. Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι ικανοποιημένος από τις δυο εμφανίσεις της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα αλλά ωστόσο τον προβληματίζει το γεγονός ότι ακόμα η Βιλερμπάν... φτιάχνεται. «Γενικά ο όμιλος είναι πονηρός όπου Ταουγκρές και Βιλερμπάν αποτελούν τα ισχυρά ονόματα». Η Βιλερμπάν έχει αλλάξει πρόσωπο, δεν έχουμε αρκετά στοιχεία αλλά σίγουρα έχει ισχυρό προπονητικό τιμ (Τάνιεβιτς - Τζούροβιτς). Από τον «Δικέφαλο» θα απουσιάσει ο Χρήστος Ταπούτος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ