Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΥΡΙΟ - 2ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
Αθλητισμός δικαίωμα για όλους χωρίς πολυεθνικές και χορηγούς

Στην πάλη των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα είναι αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση στις 15 Απρίλη

Με εφαλτήριο την επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ) συνδιοργανώνουν την Κυριακή 15 Απρίλη τον 2ο αγώνα ανώμαλου δρόμου, δυναμικό περπάτημα 10.000 μ. και αγώνα 1.000 μ. για παιδιά. Η αθλητική εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (πρώην εγκαταστάσεις Γαλλικής Εταιρείας). Οι συμμετοχές είναι δωρεάν. Ο φετινός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου είναι αφιερωμένος στους αγώνες των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, σκοπός του αγώνα είναι να αναδειχθούν: Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, μέσω της καθιέρωσης ενός δρομικού γεγονότος χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Το ζήτημα της διεκδίκησης από την πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση χωρίς κόστος. Και, μέσω του τόπου διεξαγωγής της εκδήλωσης, το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη «υπογραφή» στο πέρασμα των χρόνων.

Στους αγώνες θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες στα 10 χλμ., καθώς και οι τρεις πρώτοι και πρώτες στον αγώνα των 1.000 μ. για παιδιά. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα πρέπει με ευθύνη τους να έχουν υποβληθεί στις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις.

  • Οι αιτήσεις για συμμετοχή μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: sdrokoniker@gmail.com ή agonasdromoulavrio@gmail.com η στο fax : 2292025328. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι μέχρι την Παρασκευή 13 Απρίλη. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: Δημήτρης Μεταξάς 6934468485, Δημήτρης Τουμανίδης 6973506483.
  • Ειδικά φέτος, για την καλύτερη πρόσβαση των δρομέων θα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης λεωφορείου από τη στάση μετρό «Κορωπί», με αναχώρηση στις 8.15 π.μ. και επιστροφή στη 1 μ.μ., με κόστος 3 ευρώ ανά άτομο. Οι διοργανωτές καλούν τους συμμετέχοντες να δηλώσουν εξαρχής αν επιθυμούν τη χρήση του λεωφορείου, προκειμένου να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό για τον προγραμματισμό των δρομολογίων του.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ