Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Ακυρο» στις προσφυγές Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Μια από τις αρκετές εκκρεμότητες που αφορούν τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων για τα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να τακτοποιήθηκε χτες το απόγευμα. Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τις τιμωρίες που έχουν επιβληθεί σχετικά με τα όσα έγιναν πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν άρχισε καν λόγω ρίψης αντικειμένου, που χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρσία. Πρωτόδικα ο αγώνας κατοχυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού ενώ είχαν αφαιρεθεί 3 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο «Δικέφαλος» για τη δεύτερη ποινή δικαιώθηκε στην έφεση που άσκησε παίρνοντας πίσω τους 3 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να προσφεύγει σε τρίτο βαθμό εξέτασης ζητώντας να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο ίδιο όργανο ζητώντας τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ωστόσο, το διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε και τις δύο προσφυγές δεχόμενο τα όσα ορίζει η απόφαση της έφεσης του ΠΑΟΚ ενώ επέβαλε και πρόστιμο 20.000 ευρώ στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν ανθρώπους του ΠΑΟΚ να σκέφτονται τη συνέχεια στην υπόθεση με προσφυγή στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Πλέον, με τα νέα δεδομένα η βαθμολογία στην πρώτη τετράδα έχει ως εξής: ΑΕΚ 54, ΠΑΟΚ 52, Ολυμπιακός 50, Ατρόμητος 47.

Σημειώνεται ότι ακόμα εκκρεμούν η πρωτόδικη απόφαση για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ καθώς και η δεύτερη προσφυγή του Ολυμπιακού στο διαιτητικό δικαστήριο για επιστροφή των 3 βαθμών που του έχουν αφαιρεθεί για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Παραμένει η απειλή για... Grexit

Παρά την όποια συμφωνία επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου και κυβέρνησης σχετικά με το πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών και την επανέναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, τα πράγματα δείχνουν να παραμένουν ρευστά όσον αφορά την απειλή των FIFA - UEFA για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό προέκυψε μετά τις συναντήσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, με τον επικεφαλής του κλιμακίου των δύο Συνομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Αυστριακό Χέρμπερτ Χούμπελ. Παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος, που είχε τεθεί ως όρος από το κλιμάκιο, το τελευταίο φέρεται να προσανατολίζεται σε αρνητική εισήγηση για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι που ανοίγει το δρόμο για την επιβολή του λεγόμενου Grexit (ίσως και με αναστολή), δηλαδή την αποβολή των ομάδων από τη FIFA. Οι πληροφορίες θέλουν τον Αυστριακό να εστιάζει σε γεγονότα που χρήζουν επίλυσης, όπως η αργοπορία αποφάσεων σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ