Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράταση παραστάσεων

Ο «Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ, μετά τις συνεχείς sold out παραστάσεις, παίρνει μία τελευταία παράταση και θα ολοκληρώσει το κύκλο του στις 3 Απρίλη, στο θέατρο «Από Μηχανής», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, με τους Γεράσιμο Μιχελή, Κλεοπάτρα Μάρκου και Μιχάλη Βαλάσογλου.

Ο «Ξένος», σύμφωνα με τον Αλμπέρ Καμύ, είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δίχως τίποτα το ηρωικό στη συμπεριφορά του δέχεται να πεθάνει για την αλήθεια. «Ο Μερσό αρνείται να πει ψέματα, τον κινεί μόνο το πάθος του απόλυτου. Αυτό και μόνο τον τοποθετεί εκτός κοινωνίας, για την οποία είναι ένας ξένος. Προσπάθησα ν' αποδώσω με τον ήρωά μου τον μοναδικό Χριστό που μας αξίζει».

Ο ήρωάς του, καταδικασμένος σε θάνατο για το φόνο ενός Αραβα, βρίσκεται μπροστά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του νοήματός της. Χωρίς ποτέ να δίνει κάποια οριστική απάντηση, η ατομική του εξέγερση είναι τελικά αυτή που τον οδηγεί στην αποδοχή και την υπέρβαση της κατάστασής του.

Σκηνογραφία: Γιάννης Θεοδωράκης. Κινησιολογία: Ελένη Χατζηγεωργίου. Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Ενδυματολογία: Βασιλική Σύρμα. Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Δένδη. Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ