Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Εγκλημα εν ψυχρώ

Τα εξάσφαιρα των αιματοβαμμένων κυριάρχων του πλανήτη βγήκαν πάλι από τις θήκες και ξερνούν φωτιά και ατσάλι. Στο σημάδι των φονιάδων πιστολέρο, αυτή τη φορά το Αφγανιστάν. Η ορεινή ασιατική χώρα πλήττεται ανελέητα από την Κυριακή το βράδυ με πυραύλους και αεροπορικά πυρά. Και η Οικουμένη μετράει πάλι με οδύνη και οργή νεκρούς και ερείπια και αναλογίζεται με δέος ότι η φωτιά που άναψαν οι επιδρομείς εκεί δεν είναι δύσκολο να απλωθεί και να τυλίξει όλον τον πλανήτη. Οι κάννες των γκαουλάιτερς του κόσμου θερίζουν πάλι ζωές και οι βόμβες τους ανασκάπτουν την Καμπούλ, το Κανταχάρ και άλλες αφγανικές περιοχές. Πρόσχημα της φονικής επίθεσης η σύλληψη του Μπιν Λάντεν, η εξάρθρωση της οργάνωσης «Αλ Κάιντα» και γενικότερα η πάταξη της τρομοκρατίας. Πίσω όμως από τη «νομιμοφανή» αυτή αιτιολογία κρύβονται γεωπολιτικοί και οικονομικοί στόχοι του ιμπεριαλισμού και η κατατρομοκράτηση των λαών. Και η Ιστορία που δεν εξαπατάται από πλαστές αιτιάσεις, καταγράφει άλλο ένα ειδεχθές έγκλημα στο βεβαρημένο μητρώο των ιμπεριαλιστών.

Τα όπλα της «νέας τάξης» κροτούν και θερίζουν ήδη στο Αφγανιστάν και φυσικά ουδείς είχε αμφιβολία ότι αυτό θα συνέβαινε. Οταν έχουμε γνωρίσει χίλιες δυο ωμές επιθέσεις των ιμπεριαλιστών σε κάθε γωνιά της Γης θα ήταν ουτοπία να πιστεύαμε ότι τώρα που είχαν και ένα πρόσχημα δε θα χτυπούσαν. Θα ήταν ουτοπία να πιστεύαμε ότι θα άκουγαν τη φωνή των λαών που ζητούσαν να μην υπάρξει ένα νέο αιματοκύλισμα. Τα πλήθη -διαδηλώσεις έγιναν ακόμη και στη Ν. Υόρκη - φώναζαν «όχι στον πόλεμο» κι αυτοί λάδωναν τα εξάσφαιρα και ακόνιζαν τα μαχαίρια για τη νέα σφαγή. Αδιάφοροι παντελώς από την παγκόσμια απαίτηση, αυτοί αποφάσισαν να επιβάλουν τα σχέδιά τους και τη νύχτα της Κυριακής άνοιξαν πυρ. Και για να πασπαλίσουν με χρυσόσκονη τη μαύρη επιχείρησή τους, ρίχνουν μαζί με τις φονικές βόμβες τους και μερικούς τόνους τροφίμων ως ανθρωπιστική δήθεν βοήθεια προς το δυστυχή λαό του Αφγανιστάν.

Ε, πώς να το κάνουμε. Αλλο πράγμα είναι να σκοτώνεις νηστικούς και άλλο χορτάτους! Θα δείτε, άλλωστε, τι ευτυχισμένο χαμόγελο θα έχουν τα παιδιά του Αφγανιστάν, όταν θα κλείνουν για πάντα τα ματάκια τους χτυπημένα από τις βόμβες. Οταν θα κλείνουν τα ματάκια τους με ένα αιμάτινο ρυάκι στα χείλη και κρατώντας ακόμη στο χέρι το ξεροκόμματο της «ανθρωπιστικής βοήθειας» των εξολοθρευτών τους.

Το Αφγανιστάν φλέγεται και είναι μόνον η αρχή του δεκάχρονου πολέμου που έχει σχεδιάσει η «νέα τάξη» για να απαλλάξει δήθεν τον κόσμο από την τρομοκρατία. Ποια κράτη, ποιοι λαοί θα είναι οι επόμενοι στόχοι δεν είναι ακριβώς γνωστό. Βέβαιο είναι μόνον ότι η Οικουμένη θα σκάψει άπειρα μνήματα για τα νέα θύματα των ιμπεριαλιστών και θα γνωρίσει στο έπακρο την τρομοκρατία της «νέας τάξης». Τα δεινά που έρχονται για όλους μας θα είναι φοβερά. Με την επίθεση στο Αφγανιστάν ανοίγουν κυριολεκτικά οι πόρτες της κόλασης για τους λαούς. Γι' αυτό, με όλη μας τη δύναμη, ας ξεσηκωθούμε και ας απαιτήσουμε σε κάθε γωνιά της Γης να σταματήσει αμέσως το μακελειό που άρχισε και να ματαιωθούν τα σχέδια της «νέας τάξης» που μπορούν να οδηγήσουν σ' ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα. Ούτε η ζωή μας ούτε αυτός ο πλανήτης είναι για πεσκέσι στους άπληστους, για χρήμα και δύναμη, παράφρονες, που κυβερνούν τον Κόσμο.


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ