Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Τμήμα Δόκιμων Αστυφυλάκων και το Λιμεναρχείο

Περιοδεία στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου καθώς και στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Μάρτη κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη.

Ο βουλευτής και τα στελέχη του Κόμματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη Διεύθυνση της Σχολής, ακούγοντας τα προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου.

Απευθυνόμενος στους δόκιμους αστυφύλακες, ο Μ. Συντυχάκης είπε μεταξύ άλλων ότι οι αστυνομικοί προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα, έχουν τα ίδια προβλήματα επιβίωσης με αυτά και δεν πρέπει να στρέφονται με την καταστολή εναντίον των αγώνων των εργαζομένων και γενικά των λαϊκών στρωμάτων, των ίδιων των γονιών και των συγγενών τους. Κάλεσε τους δόκιμους αστυφύλακες, εντασσόμενοι στο Σώμα να ενισχύσουν και να αξιοποιήσουν τη μεγάλη κατάκτηση που έχουν, την κατοχύρωση του συνδικαλισμού και τους συνδικαλιστικούς φορείς στα Σώματα Ασφαλείας. Να ενισχύσουν μέσα από αυτούς τη συλλογική τους ενημέρωση, τη δράση και τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η προσπάθειά τους αυτή θα είναι πιο αποτελεσματική όσο κατευθύνεται πλάι και μαζί με το λαϊκό κίνημα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική επιθετικότητα και τους κινδύνους που αυτές σηματοδοτούν για το λαό και τη χώρα. Τέλος, κάνοντας αναφορά στο βρώμικο ρόλο των φασιστών, είπε: «Οπως και οι πεσόντες χωροφύλακες ενάντια στους ναζί, που τα οστά τους φυλάσσονται στη Σχολή, έτσι κι εσείς σήμερα πρέπει να αγωνιστείτε ενάντια στο φασισμό, τις εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων χωροφυλάκων ενάντια στους ναζί, παρουσία αξιωματικών και σπουδαστών της Σχολής.

Αργότερα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, όπου συνομίλησε με τη Διεύθυνση και τους εργαζόμενους, αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση (2017-12-09 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση (2017-11-09 00:00:00.0)
Στην Κρήτη (2017-02-07 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τη μάχη της Γκιουμπριάς (2005-04-03 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις (2005-02-01 00:00:00.0)
Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ (1996-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org