Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση αλληλεγγύης στους Γάλλους εργάτες στο Στρασβούργο

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ μαζί με τους εργάτες
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ μαζί με τους εργάτες
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε χτες έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, η Γαλλική Εθνική Ομοσπονδία Εργατών Μεταλλείων και Ενέργειας (FNME-CGT) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τους ευρωβουλευτές του Κόμματος Κ. Παπαδάκη και Σ. Ζαριανόπουλο.

Η Ομοσπονδία Εργατών Μεταλλείων και Ενέργειας κινητοποιείται ενάντια στους σχεδιασμούς που προωθούν στη Γαλλία η κυβέρνηση Μακρόν και η Ευρωπαϊκή Ενωση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και την παράδοσή της στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, αρχής γενομένης από την παράδοση μεγάλων υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής. Πρόκειται για τους ίδιους σχεδιασμούς που προωθεί στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από κοινού με την ΕΕ, μετατρέποντας την Ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Στο χαιρετισμό του, εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα των Γάλλων εργατών, τόνισε ότι η πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας εφαρμόζεται ήδη με ενιαίο τρόπο σε όλη την ΕΕ από τις αστικές κυβερνήσεις και τα ευρωενωσιακά όργανα, με την ενεργή στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου. Αναφέρθηκε στους μονοπωλιακούς ανταγωνισμούς για την Ενέργεια, που προκαλούν τους πολέμους, όπως αυτούς που μαίνονται στη Μ. Ανατολή και τη ΝΑ Μεσόγειο, ενώ μετέφερε και την εμπειρία από την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές, προώθησαν την αντιλαϊκή αυτή πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει σήμερα τη «χαριστική βολή».

Τόνισε ότι τα μέλη του ΚΚΕ πρωτοστατούν μέσα από το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ, για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και τα εργατικά δικαιώματα, και κάλεσε τους εργάτες να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους σε κάθε χώρα και σε όλη την Ευρώπη ενάντια στα μονοπώλια, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους για να γίνει η Ενέργεια από απρόσιτο εμπόρευμα κοινωνικό αγαθό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org