Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Συνάντηση του ΚΚΕ με καταστηματάρχες

Την αγωνία των καταστηματαρχών και των κατοίκων στα παράλια των δήλων Αγιάς και Τεμπών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, μετέφεραν στον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη και στην αντιπροσωπεία του Κόμματος οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Νομού Λάρισας - συμμετείχαν ο πρόεδρος Δ. Χασιώτης, ο αντιπρόεδρος Αλ. Μαραμής και το μέλος Β. Κανδυλάρης - σε συνάντηση που έγινε το περασμένο Σάββαρο, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Λάρισα.

Ανέφεραν ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών, υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην προώθηση πολεοδομικών σχεδίων και έργων ουσίας και όχι βιτρίνας στους παραλιακούς οικισμούς, στις δημόσιες υποδομές, στην οδοποιία, στα εγκαταλελειμμένα λιμάνια Αγιοκάμπου και Στομίου, που εκτός των άλλων δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα και για τον τουρισμό της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες έχουν φορτωθεί με τη δυσβάσταχτη φορολογία και ζουν υπό την απειλή των πλειστηριασμών.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν σχέση με την πολιτική που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και να να προχωρήσουν η «αξιολόγηση» και τα προαπαιτούμενα, για να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, συνθλίβει με την πολιτική της τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες.

Και επεσήμαναν ότι αυτή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπαλεύεται μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη, μέσα από τα σωματεία και σε συσπείρωση με τους εργαζομένους και τους φτωχούς αγρότες, συγκροτώντας μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία που θα κατευθύνει την πάλη της ενάντια στα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ