Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αξιόλογες παραστάσεις

Η Αλ. Παπαρήγα με τις ηθοποιούς της παράστασης «Δούλες»
Η Αλ. Παπαρήγα με τις ηθοποιούς της παράστασης «Δούλες»
Το καινούργιο έργο της Αννας Ετιαρίδου «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου» ανεβάζει η ομάδα «Πλάνη» στο Θέατρο Βαφείο - «Λάκης Καραλής».

Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος. Εξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σε ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο αφεντικό διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους προσφέρει. Ωσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα φέρνει τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση με το αφεντικό. Στη διάρκεια ενός έτους, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και έως τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο τίποτα δεν θα είναι το ίδιο...

Την παράσταση παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου ο Δ. Κουτσούμπας και ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας. Ερμηνεύουν: Αννα Ετιαρίδου, Γιάννα Σκουλικάρη, Αννα Πλουμίδου, Ηλιάνα Νικολοπούλου, Θέτις Μητκίδου, Χαρά Καραβασιλείου και Κώστας Δελακούρας. Πρωτότυπη μουσική: Σέργιος Τελλής.

Μέρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 6.30 μ.μ.

Ο Δ. Κουτσούμπας με τους συντελεστές της παράστασης «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου»
Ο Δ. Κουτσούμπας με τους συντελεστές της παράστασης «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου»
-- Πενήντα ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή τους στο Θέατρο Τέχνης (σκηνοθεσία: Δ. Χατζημάρκος, μετάφραση: Ο. Ελύτης, διανομή: Ρένη Πιττακή, Μαρίνα Γεωργίου, Εκάλη Σώκου, 1968), οι «Δούλες» ξαναστήνουν το άγριο, απελπισμένο, αλλά και τρυφερό παιχνίδι τους στη σκηνή του Υπογείου. Ενα σκληρό και ποιητικό έργο για την εξουσία, την καταπιεσμένη οργή, τη βία, αλλά και τη βαθιά ανάγκη του ανθρώπου να ονειρεύεται ότι μπορεί να ξεφύγει από αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε «μοίρα».

Την παράσταση παρακολούθησε την Πέμπτη η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Συνεργάτης στη σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Παίζουν: Κάτια Γέρου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Μαριάννα Κάλμπαρη.

Παραστάσεις (έως 1η Απρίλη): Τετάρτη και Κυριακή 8 μ.μ., Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο 9.15 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ