Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς

Απεργία πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς σε δήμους που δεν τους είχαν κλείσει οι ίδιες οι δημοτικές αρχές. Ακόμα, στάση εργασίας είχε κηρυχθεί για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στους δήμους. Η κινητοποίηση έγινε για τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την υποχρεωτική δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε κινητοποίηση στη Βουλή, όπου συμμετείχε με δικό του μπλοκ το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το οποίο προηγουμένως είχε οργανώσει συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΣ ΟΤΑ για τη χτεσινή απεργία σημείωνε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπαίζει γονείς και εργαζόμενους με τη δήθεν καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Χωρίς τις απαραίτητες δομές, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, χωρίς πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση, στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών στην ηλικία 4 - 6.

Από την άλλη πλευρά, ΚΕΔΕ, πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο που στην πραγματικότητα αντί να διεκδικήσει τη διατήρηση και επέκταση των δομών, ποντάρει στην υφιστάμενη κατάσταση των Voucher, του ΕΣΠΑ, των έκτακτων υπάλληλων, και προβάλλουν το αντιδραστικό αίτημα της καθολικότητας αντί της υποχρέωσης του κράτους. Της "δυνατότητας" τάχα του γονιού να επιλέγει δομές, αντί της υποχρέωσης του κράτους να τις παρέχει».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ προβάλλει τα αιτήματα: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων. Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Ενιαίο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί. Ενιαίες Παιδαγωγικές Σχολές. Δίχρονη καθολική και υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή, με ευθύνη του κράτους. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους σταθμούς. Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμες σχέσεις εργασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ