Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεκδίκησαν πραγματική αναβάθμιση των σπουδών

Κινητοποίηση σπουδαστικών και φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Eurokinissi

Την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής εξελισσόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σπουδαστές και φοιτητές διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση κάλεσαν οι σύλλογοι ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΔΟ και ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νομικής ΕΚΠΑ, Γεωγραφίας Χαροκοπείου και οι σπουδαστές των τμημάτων Ιατρικών Εργαστηρίων και Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας.

Σπουδαστές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν μια δυναμική πορεία, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους πως το νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή ούτε λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές, ούτε ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Αναφέρθηκαν στα όσα δρομολογούνται με τις ρυθμίσεις του, την ένταση της κατηγοριοποίησης πτυχίων - αποφοίτων - ιδρυμάτων, την ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Πρόταξαν τα αιτήματα για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών, δωρεάν σπουδές, σίτιση, στέγαση, πραγματικά σύγχρονες αναβαθμισμένες σπουδές και πρόσβαση σε δουλειά με δικαιώματα με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Δήλωσαν με τα συνθήματά τους ότι οι σπουδαστές δεν είναι «ούτε πελάτες ούτε τζάμπα εργάτες», απαίτησαν «έξω οι εταιρείες από τις σχολές». Τα συνθήματα δυνάμωσαν όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, που ήταν αποκλεισμένη από την Αστυνομία. Αντιπροσωπεία των σπουδαστικών και φοιτητικών συλλόγων μπήκε μέσα στη Βουλή, προκειμένου να δώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους, και η κινητοποίηση έληξε με κάλεσμα να ανοίξει άμεσα η συζήτηση σε όλες τις σχολές και τα τμήματα για τις εξελίξεις και ακόμα περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές να μπουν στον αγώνα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ