Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

Από την εκδήλωση στη Λάρισα το περασμένο Σάββατο
Από την εκδήλωση στη Λάρισα το περασμένο Σάββατο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου η εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής (κτίριο Κατσίγρα).

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Αχιλλέας Σίμος, Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση των Οργανώσεων από Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα στην πλατεία Λαού και ακολούθησε πορεία μέχρι το χώρο της εκδήλωσης. Μετά την ομιλία, ακολούθησε συναυλία - αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ΚΝΕ με ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης» στο αυριανό 4σέλιδο «Νεολαία».

Σε Κρήτη και Πάτρα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ που συμπληρώνονται φέτος και τη σκυτάλη παίρνει η Κρήτη, όπου εκδηλώσεις προγραμματίζονται:

  • Σήμερα Τρίτη, στα Χανιά, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο Βλησίδη, θα μιλήσει η Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Αύριο Τετάρτη, στο Ηράκλειο, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 3 Μάρτη, στο Ρέθυμνο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θα μιλήσει η Μαρία Καμίτση, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Μετά από όλες τις εκδηλώσεις θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια που συνδέθηκαν με τους αγώνες του λαού μας.

Επίσης, αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώνει το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, την Παρασκευή 2 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Ιφιγένεια Αθανασούλα, Γραμματέα του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας, και στη συνέχεια μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα και το συγκρότημα της ΚΝΕ, που μας μεταφέρει στα πρώτα χρόνια ίδρυσης της ΚΝΕ μέσα στην περίοδο της χούντας, φωτίζοντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες έδρασαν εκείνη την περίοδο οι κομμουνιστές και την ανάγκη ύπαρξης Νεολαίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ