Σάββατο 24 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Η κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας και στην ευρύτερη περιοχή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Οι ανταγωνισμοί για την Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, για τον έλεγχο των αγορών, για τον γεωστρατηγικό έλεγχο, μας έχουν φέρει πολύ κοντά στον κίνδυνο του πολέμου. Η επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, που αναζητά μερίδιο από το μοίρασμα της λείας που γίνεται πάνω στο αίμα των λαών της περιοχής, καθώς και οι αντιπαραθέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, μπορούν να προκαλέσουν κάθε στιγμή την ανάφλεξη ενός πολέμου στα σύνορά μας ή και ενός γενικευμένου πολέμου. Αυτό έχει αποδειχθεί και ιστορικά. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μεγαλώνει σε περιόδους κρίσης του καπιταλισμού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει εμπλέξει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, στο όνομα μιας δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων, καθώς και των συμφερόντων των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που συνεργάζονται μαζί τους και διεκδικούν και αυτοί μερίδιο της λείας. Παίζει με τη φωτιά, ενώ είναι άμεσοι και παρόντες οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και προωθείται η διχοτομική λύση στην Κύπρο.

Εχει αποδειχθεί ότι η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός των συνόρων μας, η διάθεση του ιδρώτα και του αίματος του λαού μας για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν το ΝΑΤΟ, η αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και η δημιουργία νέων, η ανάθεση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟικό στόλο, η πολιτική της υπακοής στις ΝΑΤΟικές επιθυμίες για τις σχέσεις μας με τα βαλκανικά κράτη, δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα της πατρίδας μας, την ειρήνη για το λαό μας.

Απαιτείται λοιπόν, εδώ και τώρα, αλλαγή πλεύσης. Είναι αναγκαίο η χώρα μας να απαγκιστρωθεί από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί στη χώρα μας για να προστατεύσουν τα σύνορα της πατρίδας μας. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να επιδιώξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας με όλους τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων.

Πρώτιστα, όμως, πρέπει να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική που θέλει τα παιδιά του ελληνικού λαού να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Την ευκαιρία και τη δυνατότητα αυτή μας δίνει η συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Εμείς, οι απόστρατοι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:

Ευαισθητοποιημένοι, λόγω και της φύσης των καθηκόντων μας στο ζήτημα του πολέμου,

Γνωρίζοντας ότι πόλεμος σημαίνει θάνατος, ορφάνια, καταστροφή, φτώχεια, προσφυγιά,

Εχοντας υποχρέωση και καθήκον να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τις γενιές που μέλλονται να έρθουν, από τη βαρβαρότητα του πολέμου,

Ανεξάρτητα από τις τυχόν επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κάποιος για το ΚΚΕ και αναγνωρίζοντας τον τίμιο ρόλο του για τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας μας,

Να βρεθούμε όλοι, την Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018, ώρα 18.30, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, μαζί με τον αθηναϊκό λαό, για να διαδηλώσουμε και να δηλώσουμε «Οχι στον πόλεμο», «Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».


Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υποστράτηγος ΕΛΑΣ ε.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά(22/9/2018)
Οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων ομιλητών(15/6/2018)
Κοινή Ανακοίνωση ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας(28/4/2018)
Ορκος πίστης του Καμμένου στους ιμπεριαλιστές στο Ταλίν(9/9/2017)
Να, η ευκαιρία!(5/5/1999)
"Αρνούμαι" του ναύτη κόντρα στο "δέχομαι" των "μούτσων"(17/4/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org