Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μάθημα ανθρωπιάς για τους μαθητές

«Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό είναι μάθημα ανθρωπιάς για τους μαθητές μας», δηλώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης», με αφορμή τη στοχοποίηση, τις προηγούμενες μέρες, αναπληρώτριας εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής για την πρωτοβουλία της να αξιοποιήσει στο μάθημά της την υπόθεση της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι. Η εκπαιδευτικός στοχοποιήθηκε από μεμονωμένο γονέα και ζητήθηκαν εξηγήσεις από την υπηρεσία, όμως η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πέρασε.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΣΕ, στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετέχει η εκπαιδευτικός, «ο αγώνας ενάντια στην αδικία του κράτους του Ισραήλ, που έχει περιορίσει τον Παλαιστινιακό λαό στο 12% της γης του και αυτό διασκορπισμένο, ο αγώνας ενός μικρού κοριτσιού για το δίκιο ενός μικρού λαού απέναντι σε έναν πάνοπλο αντίπαλο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Γιατί μέσα από ένα ζωντανό παράδειγμα αποδεικνύεται πως όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου, όσο ισχυρός κι αν είναι ο αντίπαλος εσύ πρέπει να αγωνίζεσαι για να το καταχτήσεις. Και η αλληλεγγύη σε όποιον αγωνίζεται για το δίκιο είναι χρέος κάθε ανθρώπου κι ακόμα παραπάνω χρέος σε κάθε εκπαιδευτικό να μεταλαμπαδεύσει τέτοιες αξίες στη νέα γενιά».

«Η πρωτοβουλία της συναγωνίστριας να αναδείξει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, κόντρα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής της, δείχνει το δρόμο για κάθε εκπαιδευτικό», σημειώνει σε άλλο σημείο η ΑΣΕ.

Στο πλευρό της εκπαιδευτικού βρίσκεται ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης που σε ψήφισμα συμπαράστασης δηλώνει ότι «στέκεται στο πλευρό της συναδέλφισσας, εκπαιδευτικού Θεατρικής Παιδείας, η οποία, στο πλαίσιο δράσης που αφορά στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα ειρήνης και αλληλεγγύης, ανέδειξε το θέμα της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι, η οποία φυλακίστηκε λόγω της συμμετοχής της στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση της εκπαιδευτικού καθώς και την προσπάθεια επέμβασης στο έργο των εκπαιδευτικών και περιορισμού της ελευθερίας της διδασκαλίας. Η ακαδημαϊκή ελευθερία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμά μας, όπως και η ελευθερία της τέχνης, της επιστήμης και της έρευνας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ