Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Πιλότος» για την Αθήνα το Σολτ Λέικ

«Τροποποιήσεις» κόστους 40 εκατομμυρίων δολαρίων (14,8 δισ. δρχ.) στο πρόγραμμα ασφάλειας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι, τον ερχόμενο Φλεβάρη, επέβαλαν οι πράκτορες της CIA, στο πλαίσιο της επιβολής αυστηρότερων μέτρων, μετά την επίθεση στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Σολτ Λέικ, Μιτ Ρόμνεϊ, ζήτησε από την κυβέρνηση 40 εκατ. δολάρια επιπλέον για τον αναγκαίο εξοπλισμό και 20% αύξηση του απασχολούμενου προσωπικού ασφαλείας. Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος των μέτρων ασφαλείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 240 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, θα πραγματοποιηθεί σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός ελέγχων (από αυτόν που είχε αρχικά προγραμματιστεί) στα σημεία εισόδου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίοι θα διενεργούνται ακόμα και στους εθελοντές...

Οι θεατές θα καλούνται να εισέρχονται στα στάδια δύο ώρες πριν την έναρξη των Αγώνων, ενώ θα διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος σε μεγάλες αποσκευές. Ακόμα, θα απαγορευτούν οι πτήσεις πάνω από την πόλη και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο στρατός θα αναλάβει την εποπτεία ορισμένων εγκαταστάσεων, ενώ θα απαγορευτούν και όλα τα είδη των αποσκευών στους δημόσιους χώρους και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο Σολτ Λέικ θα αποτελέσουν και τον «πιλότο» για όσα απαιτήσουν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι μυστικές υπηρεσίες να γίνουν και στην Αθήνα, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ