Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΚΗ 35 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑΜΕ
Γραμμάτιο της κυβέρνησης στους εργοδότες...

Συγκέντρωση στις 20/2, μέρα της δίκης, στα δικαστήρια Ευελπίδων

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 20/2, στις 11.30 π.μ., με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα», οργανώνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη νέα δίκη 35 στελεχών του, που διώκονται για κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει πως στόχος της δίκης είναι «να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και της διώξεις, εναντίον των συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι», τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των "Μarket In", το "ιδιώνυμο" για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότες».

Η κινητοποίηση για την οποία σέρνουν για δεύτερη φορά στα δικαστήρια τα στελέχη του ΠΑΜΕ είχε γίνει στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, που προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, για τις προκλητικές δηλώσεις του ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Οι 35 συνδικαλιστές συνελήφθησαν τη μέρα εκείνη γιατί δήθεν προκάλεσαν φθορές στη διάρκεια της κινητοποίησης. Μετά τις συλλήψεις ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, έκανε λόγο για «οργανωμένη επιδρομή» και «προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας». Κατέφυγε σε συκοφαντίες, μιλώντας για «προπηλακισμούς» και «καταστροφές στη δημόσια περιουσία», ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΜΕ «στήνει σκηνικό έντασης και βίας».

Ολα τα παραπάνω καταρρίφθηκαν στη δίκη που έγινε, ύστερα από απανωτές αναβολές, στα τέλη του 2013, όταν οι 35 συνδικαλιστές δικάστηκαν και αθωώθηκαν, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας». Με την κατάρριψη των κατηγοριών, αποκαλύφθηκε σε όλο της το μέγεθος η προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση και την οποία αναπαρήγαγαν τα αστικά ΜΜΕ.

Η δίωξη ωστόσο συνεχίζεται και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Αυτήν τη φορά οι συνδικαλιστές δικάζονται για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Ομως και αυτή η κατηγορία έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Κατά την ακροαματική διαδικασία της πρώτης δίκης, οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, στην ερώτηση που τους έγινε σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org