Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κανονικά διεξάγονται οι αρχαιρεσίες παρά τις προσπάθειες υπονόμευσης

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές που ολοκληρώνονται σήμερα

Παρά την προσπάθεια συνδικαλιστών της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρώην ΠΑΣΚΕ) να μην πραγματοποιηθούν, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ που πραγματοποιείται τον Απρίλη.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στηρίζοντας την προσπάθεια για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, υπέρ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για ομοσπονδία και σωματεία μαζικά, ισχυρά, κέντρα του αγώνα των εργαζομένων και όχι «παραμάγαζα» κυβέρνησης - δημάρχων.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις των στελεχών της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» να ξεμπερδεύουν με το Σύλλογο (συμμετέχουν εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας), γιατί η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενοχλείται από την πρωτοπόρα δράση του.

Ενημερώνει ότι τρία μέλη της παράταξης ΑΣΕ που έχουν προσχωρήσει εδώ και καιρό στη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» στους ΟΤΑ (πρώην ΠΑΣΚΕ), με ψέματα και συκοφαντίες, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό να σταματήσουν οι εκλογές, επικαλούμενα ότι δήθεν η συνέλευση όπου εκλέχτηκε η Εφορευτική Επιτροπή δεν είχε τη «νόμιμη απαρτία». Φυσικά, τα ασφαλιστικά μέτρα, που εκδικάστηκαν στις 13 Φλεβάρη, δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο και οι εκλογές ξεκίνησαν κανονικά χτες και ολοκληρώνονται σήμερα.

Η ΔΑΣ, αποκαλύπτοντας τον τυχοδιωκτισμό τους, σημειώνει για τους «καταγγέλλοντες»: «(...) Οι τρεις τους, ως μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, ψήφισαν την ομόφωνη απόφαση του σωματείου για τη διενέργεια των εκλογών, συμμετείχαν και στη Γενική Συνέλευση, άρα γνώριζαν ότι και απαρτία υπήρχε και όλες οι διαδικασίες (παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου κ.ά.) τηρήθηκαν κανονικά».

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι οι συγκεκριμένοι τρεις - που εργάζονται στον δήμο Παύλου Μελά - το τελευταίο διάστημα διέδιδαν ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης «διαλύεται», προσπαθώντας να πείσουν συναδέλφους να διαγραφούν από το σωματείο του νομού και να εγγραφούν στο Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Παύλου Μελά, όπου φιλοδοξούν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο. «Οταν "έφαγαν πόρτα" από αρκετούς συναδέλφους, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα τυχοδιωκτικά τους παιχνίδια, συνειδητοποίησαν ότι οι σχεδιασμοί τους δεν τους βγαίνουν. Είχαν κάνει, όμως, την επιλογή να μην καταθέσουν ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του σωματείου μας. Γι' αυτόν τον λόγο, οι καθοδηγητές τους από τη "Συνδικαλιστική Ανατροπή" τους συμβούλευσαν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουν την εκλογική διαδικασία...».

Τέλος, η ΔΑΣ καλεί τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» να ψάξει για «παρατυπίες» στα «σωματεία - σφραγίδες που έχει στήσει ανά την Ελλάδα. Σωματεία που δεν φάνηκαν σε μία απεργία ή κινητοποίηση. Που η μόνη δράση τους είναι να "παράγουν" αντιπροσώπους για να αλλάζουν οι συσχετισμοί στα συνέδρια».

Οι εκλογές διεξάγονται κανονικά

Σήμερα, Πέμπτη 15/2, οι εργαζόμενοι των δήμων μπορούν να ψηφίζουν:

-- Στο δημαρχείο Ευόσμου, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

-- Στο ΣΔΔΘ, από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ.

-- Στο παλιό δημαρχείο Πυλαίας, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

-- Στη Σταυρούπολη (Τσακίρης), από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

-- Στο δημαρχείο Αμπελοκήπων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

-- Στη Χαλκηδόνα, από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ.

-- Στον Αγιο Αθανάσιο, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.

-- Στα Κουφάλια, από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ