Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Να αποφύγει τα μπλεξίματα

Με το αήττητο να αποτελεί πλέον παρελθόν, μετά την ήττα από το Ισραήλ την προηγούμενη αγωνιστική, η Εθνική μπάσκετ γυναικών υποδέχεται σήμερα στο κλειστό της Χαλκίδας την Πορτογαλία (17.30 - ΕΡΤ2) για την 4η αγωνιστική του ομίλου της στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2019. Για την ελληνική ομάδα, που μετράει 2 νίκες και 1 ήττα, η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου να αποφύγει τους μπελάδες στο κυνήγι της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς, ανέφερε πως η Εθνική έχει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την έκβαση του αγώνα. Από την άλλη επισήμανε και το πρόβλημα που προκύπτει από το μικρό χρονικό διάστημα για προετοιμασία, εξαιτίας του ότι τα παιχνίδια διεξάγονται με λίγες μέρες διαφορά το ένα από το άλλο. Μιλώντας για τους αντιπάλους στον όμιλο (Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ), ο Ελληνας κόουτς τόνισε πως αν και δεν αποτελούν μεγαθήρια, πρόκειται για αξιόλογες ομάδες οι οποίες χρήζουν προσοχής, όπως φάνηκε και στον προηγούμενο αγώνα της Εθνικής στο Τελ Αβίβ. Ο Κ. Κεραμιδάς έκανε ειδική αναφορά στους φιλάθλους της Χαλκίδας, από τους οποίους είπε ότι περιμένει σήμερα να δώσουν σημαντικό «παρών» στο γήπεδο, προκειμένου να βοηθήσουν στην προσπάθεια των κοριτσιών.

Από την πλευρά της η αρχηγός της ομάδας, Εβίνα Μάλτση, εστίασε στον κομβικό χαρακτήρα του αγώνα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι, ενώ δεν αποδέχτηκε το ρόλο του φαβορί που έχει δοθεί στην ελληνική ομάδα μετά την 4η θέση στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ.

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου θα κοντραριστούν Ισραήλ - Μεγάλη Βρετανία (20.30).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ