Σάββατο 10 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Αγωνιστική δράση για Συμβάσεις, πλειστηριασμούς και συνδικαλιστικές διώξεις

Το λογότυπο της καμπάνιας του ταξικού κινήματος για τις Συλλογικές Συμβάσεις
Το λογότυπο της καμπάνιας του ταξικού κινήματος για τις Συλλογικές Συμβάσεις
Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης στους άξονες που αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σχεδιάζουν και υλοποιούν πολύμορφη καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων για το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με έμφαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η πάλη αυτή πατάει στη δράση του προηγούμενου διαστήματος, στη συσπείρωση 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ στη Βουλή. Ηδη προγραμματίζονται από συνδικάτα συνελεύσεις και περιοδείες, ενώ στο σχεδιασμό του ταξικού κινήματος για αυτό το κρίσιμο μέτωπο περιλαμβάνονται εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και εργατικές - λαϊκές γειτονιές, πολύμορφες πρωτοβουλίες με όλες τις μορφές πάλης και με απεργιακές κινητοποιήσεις σε κλάδους και τόπους εργασίας.

Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται επίσης οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, με «σταθμό» τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται για την Τετάρτη 21/2.

Μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη 20/2, το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα», που ακούστηκε στις δεκάδες πρωτοβουλίες ενάντια στην πρόσφατα ψηφισμένη αντιαπεργιακή ρύθμιση της κυβέρνησης, θα φωνάξουν ξανά εργαζόμενοι και συνδικάτα στην κινητοποίηση στα δικαστήρια, στις 9 π.μ., με αφορμή τη νέα δίκη 35 στελεχών του ΠΑΜΕ για αγωνιστική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας το 2013.

«Στο πόδι» ενάντια στους πλειστηριασμούς

«Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία - Οχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς».

Με το σύνθημα αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση την Τετάρτη 21/2, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, και στην πορεία στο υπουργείο Οικονομικών,«ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου του λαού από τις τράπεζες και από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, στην Αττική διοργανώνονται:

-- Την Δευτέρα 12/2, σύσκεψη από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου (Πλάτωνος 24).

-- Την Τετάρτη 14/2, σύσκεψη από τη Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, στις 7 μ.μ. στο παλιό 5ο Δημοτικό (Πυλέως 56).

-- Την Πέμπτη 15/2, από σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική εφορία, στις 11 π.μ.

-- Την Τρίτη 20/2, από τη Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω και μαζικούς φορείς από Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα, συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη (Αιγάλεω), στις 6 μ.μ.

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο. Την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 20/2, στις 9 π.μ., μαζί με τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 12/2, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του, με θέμα την οργάνωση κινητοποίησης στις 21 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στην Εφορία.

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς καλούν επίσης η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σωματεία και ενώσεις επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων.

Στην ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει».

Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό του λαού: «Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μια περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινούν από τα 500 ευρώ οφειλής».

Οσο για τις «κορόνες» των κυβερνητικών στελεχών ότι ο λαός δεν κινδυνεύει και ότι στόχος τους είναι τάχα οι «μεγαλοοφειλέτες», το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Οι μεγαλοοφειλέτες που επικαλούνται, είναι οι "υγιείς" επιχειρηματίες που στηρίζουν τη "δίκαιη" ανάπτυξη, είναι αυτοί που κάθε φορά τούς χαρίζουν δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις. Ολα αυτά τα μέτρα επιβεβαιώνουν ότι και στην ανάπτυξη ο λαός θα συνεχίσει να βιώνει τη φτώχεια, την ανασφάλεια και θα αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εκμεταλλεύονται όλα τα προνόμια που τους δίνει το κράτος, με ζεστό χρήμα και φορολογική ασυλία. Μόνη απάντηση και στην ανάπτυξή τους είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής, για Συλλογικές Συμβάσεις, για προστασία της λαϊκής κατοικίας».

Καλεί το λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, με κίνημα αλληλεγγύης που να απλώνεται σε κάθε γειτονιά και πολυκατοικία: «Τα σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων να συντονίσουν τη δράση τους, οι Λαϊκές Επιτροπές να παίξουν το ρόλο τους ως πυρήνες της Κοινωνικής Συμμαχίας, εργατών, αυτοαπασχολουμένων, γυναικών, φοιτητών, σε κάθε γειτονιά να γίνουν στήριγμα όλων όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους», αναφέρει.

«Οχι» στην ποινικοποίηση των αγώνων

Την αλληλεγγύη τους στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που δικάζονται την Τρίτη 20/2, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να σταθούν εμπόδιο στην ποινικοποίηση των αγώνων και την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ετοιμάζονται να διαδηλώσουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, με συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9 π.μ.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις εναντίον των συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζει ότι η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη ενάντια στους συνδικαλιστές, που έχουν ήδη δικαστεί μια φορά για κατηγορίες που αφορούν την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στις 30/1/2013, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτσης.

«Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης: «Εχει βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές. Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με την κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους. Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των "Μarket In", το "ιδιώνυμο" για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στις διώξεις για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών (2018-09-18 00:00:00.0)
Αστυνομικές δυνάμεις και διώξεις ενάντια στις κινητοποιήσεις (2018-05-03 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος! (2018-01-11 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης απέναντι στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και την ένταση της καταστολής (2017-11-23 00:00:00.0)
Στην κυβερνητική πρόκληση απαντάμε με ένταση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας (2017-11-10 00:00:00.0)
Συναγερμός από το ΠΑΜΕ για την προστασία της λαϊκής κατοικίας (2017-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org