Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεδρίασε η επιτροπή για την ακαδημαϊκή ελευθερία στα ΑΕΙ

Ξεκίνησε τη λειτουργία της, κάνοντας χτες την πρώτη της συνεδρίαση, η επιτροπή που συνέστησε το υπουργείο Παιδείας για τη μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στους χώρους των ΑΕΙ, με πρόεδρο τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σ' αυτήν την πρώτη της συνεδρίαση η επιτροπή αποφάσισε να αποσταλεί επιστολή προς τις πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, ζητώντας τους να καταγράψουν πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα ξεχωριστά ως προς την ύπαρξη κρουσμάτων μη τήρησης της ακαδημαϊκής ειρήνης στους χώρους του. Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι «η επιτροπή θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα πανεπιστήμια για να κατανοηθούν καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα, τα οποία είναι πολύ λιγότερα απ' όσα προβάλλονται στο δημόσιο λόγο».

Από την πλευρά του, ο Ν. Παρασκευόπουλος είπε ότι «τα περιστατικά που μας απασχολούν είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που ήταν στη δεκαετία του '80 ή του '90. Εχουμε νέα φαινόμενα, έχουμε κρίση, έχουμε διακίνηση ναρκωτικών. Ολα αυτά βάζουν νέα ειδικά θέματα, τα οποία πρέπει να τα δούμε όλοι μαζί». Ταυτόχρονα προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στους πάντες, για θέματα που είναι στην ευθύνη του κράτους, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εμείς διαφωνούμε με τη φιγούρα του όποιου καθηγητή - δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα - ο οποίος κάνει μία καταγγελία και λέει αυτό συμβαίνει, το άλλο συμβαίνει, λες και ο ίδιος είναι απ' έξω και είναι ανεύθυνος. Εμείς εδώ θέλουμε να δούμε πώς όλοι, ο φοιτητής, ο καθηγητής, ο οποιοσδήποτε διερχόμενος καθηγητής, ο αστυνομικός, ο καθένας, θα μπορεί να συμβάλλει ώστε η κατάσταση να γίνει καλύτερη. Γιατί αν δεν συμβάλλει ο καθένας και δείχνει απλώς κάποιον άλλον ως φταίχτη, τότε η κατάσταση στην πραγματικότητα θα συνεχίζεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί άμεσα η διαθεσιμότητα του Κ. Κάππα(2013-10-12 00:00:00.0)
«Χαλαρά» στην κυβερνητική κατεύθυνση(2010-12-11 00:00:00.0)
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...(2008-05-07 00:00:00.0)
Σοβαρότατες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα(2000-12-19 00:00:00.0)
Σοβαροί κίνδυνοι από το νέο τρομονόμο(2000-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ