Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Συνεχίζουν την πάλη τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
«Η μάχη δίνεται μέσα στα θέατρα από τους ηθοποιούς και το σωματείο τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τη μάχη που δίνει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ελεύθερο θέατρο.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα παρακάτω:

«Με έκπληξή μας ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα της εφημερίδας "Εθνος" ότι υπάρχει "ανησυχία" στα κυβερνητικά κλιμάκια, αλλά και στην εργοδοσία για τις εργασιακές συνθήκες του κλάδου των ηθοποιών.

Είναι πράγματι αξιοπερίεργο το πώς το υπουργείο Εργασίας, που το τελευταίο διάστημα από κοινού με την εργοδοσία πρωταγωνιστούν στην επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, ξαφνικά ανησυχεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο.

Σε μία περίοδο που το ΣΕΗ συνεχίζει και κλιμακώνει την πίεση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, γίνεται προσπάθεια να εμφανιστούν ως παράγοντες της λύσης του προβλήματος αυτοί που είναι μέρος του.

  • Η κυβέρνηση, που έχει νομοθετήσει τις πιο σκληρές και απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις, γιατί με βάση τη δική της πολιτική είναι νόμιμο ο ηθοποιός να πληρώνεται με 3 ευρώ την ώρα.
  • Η εργοδοσία, που πληρώνει με μισθούς πείνας, που αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, που αρνείται ακόμα και τη διαπραγμάτευση.
  • Η ηγεσία της ΠΟΘΑ, που απέχει από τη μάχη, μποϊκοτάροντας κάθε προσπάθεια κλιμάκωσης, όπως π.χ. όταν αρνήθηκε ακόμα και να συνεδριάσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει απεργία που πραγματικά θα πίεζε την εργοδοσία στην κατεύθυνση της υπογραφής.

Αν υπάρχει ανησυχία στο υπουργείο για τις συνθήκες στο χώρο δουλειάς, να καταργήσει το σύνολο των αντεργατικών νόμων, να επαναφέρουν με νόμο την υποχρεωτικότητα στις συμβάσεις, να πάρει πίσω το νέο Ασφαλιστικό, να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις για την απεργία.(...)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ