Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τρεις παραστάσεις «Ο Γκάτσος που αγάπησα»

«Ο Γκάτσος που αγάπησα», το πρόγραμμα που γνώρισε τεράστια επιτυχία τον περασμένο χρόνο, επιστρέφει για τρεις νύχτες στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και πιο συγκεκριμένα τα Σάββατα 24 Φλεβάρη και 3, 10 Μάρτη, στις 21.00.

Ενα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών. Η σκηνή του «Παρνασσού» θα γεμίσει με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. «Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ' Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Ασπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ηταν καμάρι της αυγής», είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των τραγουδιών που θα ακουστούν.

O Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Μαζί τους δύο εξαίρετοι μουσικοί, ο Αχιλλέας Wastor στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μαντολίνο και το μπουζούκι. Ολοι μαζί στη σκηνή αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων που ο Γκάτσος χώρεσε σ' αυτήν τη σύντομη τέχνη που λέγεται τραγούδι. Ανάμεσα στα τραγούδια, θα ακουστούν κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org