Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Σε αγωνιστική συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους η ΔΕΣΚ-Σ

Να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να αντιταχθούν στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καλεί τους σιδηροδρομικούς η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΔΕΣΚ).

Στην προκήρυξη που εξέδωσε η παράταξη, με αφορμή το 29ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) - αρχίζει αύριο και τελειώνει το ερχόμενο Σάββατο - επισημαίνεται ότι η ανθρωπότητα μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη στη Ν. Υόρκη, βρίσκεται απέναντι σε μια σχεδιασμένη επίθεση, με την οποία οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με πρόσχημα την τρομοκρατία, επιχειρούν να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την κυριαρχία της «Νέας Τάξης», να αλώσουν χώρες και περιοχές στρατηγικής σημασίας, να ελέγξουν πλήρως τους πετρελαϊκούς δρόμους, να χτυπήσουν λαούς και λαϊκά κινήματα. «Οι κίνδυνοι για την ειρήνη και την ασφάλεια σε ευρύτερες περιοχές του πλανήτη, αλλά και στην περιοχή μας είναι τρομακτικοί, ενώ απειλούνται κυριαρχικά δικαιώματα κρατών και λαών, καθώς και δημοκρατικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες», τονίζει η ΔΕΣΚ υπογραμμίζοντας την ανάγκη αντίστασης όλων των εργαζομένων ενάντια στην όλο και εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Για τις εσωτερικές εξελίξεις η ΔΕΣΚ σημειώνει ότι αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφαλαίου σε βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Τη θυελλώδη αυτή αντεργατική επέλαση στηρίζουν στην ουσία η ΝΔ και ο ΣΥΝ, που είναι στρατευμένοι στο μονόδρομο της ΟΝΕ. Για τα τρία χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΣ, η παράταξη στηλιτεύει τη «γραμμή συναίνεσης και υποταγής» προς την κυβερνητική πολιτική που ακολούθησε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-Σ - ΔΑΚΕ) της διοίκησης της ΠΟΣ, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν οργάνωσαν τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά στήριξαν την αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική και χτύπησαν τους σιδηροδρομικούς από τα μέσα.

Μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις - τονίζει η ΔΕΣΚ - αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα η συντονισμένη πάλη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, με τη συγκρότηση ενός ισχυρού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με βάσεις στους τόπους δουλιάς. Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα στο σιδηρόδρομο μπορεί να είναι το πρώτο βήμα.

Η ΔΕΣΚ-Σ καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και για: Σιδηρόδρομο εκσυγχρονισμένο και αναπτυγμένο 100% στο Δημόσιο. Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική υποχρεωτική. Κατάργηση των αντεργατικών κανονισμών ΓΕΚΑΠ, ΚΩΕΑΠ, ΚΔΑ. Υπογραφή ΣΣΕ, με αυξήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Πλήρη σταθερή εργασία, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και αποδοχές. Αύξηση του αφορολόγητου στα 3,5 εκατ. δρχ. Αυστηρό πλαίσιο για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ