Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσπάθεια αποπροσανατολισμού

Είμαστε από αυτούς, που πάντα υποστηρίζαμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο και κριτική. Και σήμερα έχουμε την ίδια θέση. Οτι, δηλαδή, οι ενέργειες των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών δεν μπορεί να μένουν στο απυρόβλητο.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κριτική σε ενέργειες εισαγγελικών λειτουργών, επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν το λαό για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν σε σχέση με το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Παράλληλα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ φαίνεται πως επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο του εκφοβισμού της Δικαιοσύνης, όταν απευθύνει αστήρικτες και γενικές κατηγορίες, ενώ επιφυλάσσει για τον εαυτό του «νοοτροπία καίσαρα» και υπεράνω οποιουδήποτε ελέγχου.

Είναι ο ίδιος υπουργός, που κατά καιρούς καταφέρθηκε και κατά αποφάσεων του ΣτΕ, όταν του επιστρέφονταν ως παράνομα και αντισυνταγματικά διάφορα σαφώς αντιπεριβαλλοντικά Προεδρικά Διατάγματα.

Καιρός να απολογηθεί, λοιπόν, για το επερχόμενο ναυάγιο του Εθνικού Κτηματολογίου, αντί να παριστάνει τον τιμητή των πάντων...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ