Τετάρτη 24 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
UEFA - NATIONS CUP
Μαθαίνει αντιπάλους η Ελλάδα

Τους αντιπάλους της στη νέα διοργάνωση της UEFA, το Nations Cup, που αρχίζει το Σεπτέμβρη, αναμένεται να μάθει σήμερα η Εθνική ανδρών, μέσω της κλήρωσης που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στην Ελβετία. Η νέα διοργάνωση θα καταργήσει τα φιλικά παιχνίδια των ομάδων και δίνει 4 «εισιτήρια» πρόκρισης στο Euro 2020, εισάγοντας το στοιχείο του συναγωνισμού. Μέσω της αύξησης του ενδιαφέροντος, φυσικά, η UEFA προσδοκά και την ανάλογη αύξηση σε κέρδη.

Το σύστημα διεξαγωγής έχει ως εξής: Οι ομάδες χωρίζεται με βάση τη θέση τους στη βαθμολογία της UEFA σε τέσσερις κατηγορίες (Λίγκα 1, Λίγκα 2 κ.ο.κ.), στις οποίες θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι. Τα ματς θα είναι μέσα - έξω (εντός - εκτός έδρας) και θα διεξαχθούν το Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2018 (η κάθε ομάδα θα παίξει δηλαδή 4 ή 6 ματς, ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου της).

Οσον αφορά την Ελλάδα, θα αγωνιστεί στη Λίγκα 3 μαζί με 14 ακόμα Εθνικές ομάδες: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκοτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία. Στη σημερινή κλήρωση η ελληνική ομάδα βρίσκεται στο 2ο από τα 4 γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με Σερβία, Αλβανία και Νορβηγία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org