Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Από αύριο η 48ωρη απεργία στο εργοτάξιο του «Αστέρα»

Από τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, στην οποία αποφασίστηκε η απεργία
Από τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, στην οποία αποφασίστηκε η απεργία
Με 48ωρη απεργία, αύριο και την Πέμπτη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε σε Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας την περασμένη Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι συζήτησαν μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους για την υπογραφή Σύμβασης. Ηδη οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των προηγούμενων μηνών είχαν ως αποτέλεσμα να αποσπαστούν αυξήσεις στα μεροκάματα για τους εργαζόμενους στο κατασκευαστικό όμιλο «Ακτωρ». Οι οικοδόμοι στον «Αστέρα» αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προκειμένου να υπογραφεί εργοταξιακή Σύμβαση με αυξήσεις και στους εργαζόμενους στους υπεργολάβους του έργου. Παράλληλα, με την απεργία τους συμβάλλουν στην προσπάθεια του Συνδικάτου για υπογραφή Παναττικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ευχές για καλή χρονιά και καλούς αγώνες

Στο μεταξύ, ευχές για καλή χρονιά και καλούς αγώνες αντάλλαξαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τα Παραρτήματά του με τους εργαζόμενους του κλάδου.

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στα γραφεία των παραρτημάτων, σε γιαπιά και εργοτάξια, οι οικοδόμοι συζήτησαν με το Συνδικάτο τους για την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, για τον αγώνα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις και τα πρώτα του αποτελέσματα, που αποτυπώθηκαν στις αυξήσεις στα μεροκάματα των οικοδόμων στον «Ακτωρα». Το Παράρτημα Καλλιθέας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο εργοτάξιο της «ΤΕΡΝΑ» στο Κουκάκι, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ