Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζεται η έκθεση με έργα του Γιώργη Βαρλάμου

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού συνεχίζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 11) η έκθεση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, για να τιμήσει τον κομμουνιστή ζωγράφο - χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο (1922 - 2013), που κληροδότησε με χειρόγραφη δημόσια διαθήκη του στο ΚΚΕ το εργαστήριο και όλο του το έργο. Οπως έγραψε, «με τον τρόπο αυτό επιθυμώ να στηρίξω το Κόμμα μου, του οποίου είμαι μέλος σχεδόν 70 χρόνια, στο δύσκολο και ηρωικό αγώνα που δίνει για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο (...)».

Κορμός της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 11 Μάρτη 2018, είναι τα περίφημα αγριολούλουδα του Βαρλάμου. Επίσης εκτίθενται, ανάμεσα σε άλλα, σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, δείγμα από τη θαυμάσια εικονογράφηση που έκανε το 1973 για τις τραγωδίες του Σοφοκλή, όπως και δείγμα από την πιστή χαρακτική αποτύπωση δέκα λευκών ληκύθων του 5ου π.Χ. αιώνα. Οι επισκέπτες ακόμα μπορούν να δουν σε προθήκες τα εργαλεία του, μήτρες ξυλογραφίας, μελέτες και σημειώσεις του.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή, 9 π.μ. - 4 μ.μ. Οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11 π.μ. και στη 1 μ.μ.

Η γενική είσοδος είναι 4 ευρώ και με αυτό το αντίτιμο μπορεί κανείς να δει και τις υπόλοιπες συλλογές του Μουσείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και την 6η Μάρτη (Μέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).

Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται: Νέοι έως 18 ετών, κάτοχοι ενεργού κάρτας ανεργίας, φοιτητές και σπουδαστές, άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών, γονείς πολύτεκνων οικογενειών. Επίσης, δημοσιογράφοι με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας, ξεναγοί με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας, μέλη του ΕΕΤΕ με την επίδειξη της κάρτας μέλους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org