Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν θα περάσουν οι προσπάθειες τρομοκράτησης

Καταγγελία των Οργανώσεων Γεωπονικού Πανεπιστημίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο καταγγέλλουν την καταστροφή του γκράφιτι σε εξωτερικό τοίχο του Πανεπιστημίου επί της Ιεράς Οδού προς τιμήν των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, που φώτισε το δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση της εργατικής τάξης και του λαού.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «τα φασιστοειδή άφησαν μάλιστα και την υπογραφή τους, με φράσεις όπως "Εδώ είναι Ελλάς, έξω η Αριστερά". Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Είναι φανερό ότι με λύσσα προσπαθούν να αμαυρώσουν στις λαϊκές συνειδήσεις την καθοριστική συμβολή που είχε ο Κόκκινος Στρατός στο τσάκισμα του ναζισμού - φασισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις και επιτεύγματα της εργατικής τάξης στις σοσιαλιστικές χώρες».

Αυτό που τους πονάει, συνεχίζει, «είναι ότι ο λαός μας δεν ξεχνά ποιοι τσάκισαν τους προγόνους τους και ποιοι θα τους τσακίσουν ξανά! Εχουν αποθρασυνθεί, ιδιαίτερα μετά την ανοχή που έδειξε ο πρύτανης στην υποψηφιότητα μέλους της Χρυσής Αυγής σε όργανο διοίκησης του ιδρύματος. Με αυτή τη στάση του, έδωσε αέρα στους φασίστες (οι οποίοι μετά από αυτή την εξέλιξη κάνουν αισθητή την παρουσία τους με συνθήματα για τη Χρυσή Αυγή σε διάφορους χώρους του ιδρύματος)».

Παράλληλα τονίζουν πως «διαχρονικά η πείρα του λαού μας δείχνει ότι τέτοιου είδους στάσεις αξιοποιούν οι φασίστες - ναζιστές - χρυσαυγίτες προκειμένου να ανοίγονται "χαραμάδες", ώστε να σπέρνουν ανενόχλητοι το δηλητήριό τους. Ο ρόλος των φασιστών - ναζιστών είναι γνωστός: Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, το λαό, να τους κρατούν φοβισμένους στη γωνία. Την ίδια στιγμή, προσφέρουν απλόχερα τη στήριξή τους και μέσα και έξω από τη Βουλή με προτάσεις υπέρ των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό είναι μαντρόσκυλα του συστήματος».

«Τους το κάνουμε καθαρό: Οι προσπάθειές τους να επικρατήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας δεν θα περάσουν. Θα μας βρουν απέναντί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία οι Οργανώσεις καλούν τους «φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να απομονώσουν τους φασίστες που δηλητηριάζουν συνειδήσεις, να σβήσουν τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής στους τοίχους του ιδρύματος. Οσο για τους φασίστες, θα τους βάλουμε εκεί που τους πρέπει: Στον κάδο των αχρήστων, μαζί με το σύστημα της εκμετάλλευσης που υπηρετούν», σημειώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ