Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
«Καταιγίδα» ο ΠΑΣ, άντεξε η Λαμία

Οι προκρίσεις στα προημιτελικά του ΠΑΣ Γιάννινα, που ανέτρεψε πανηγυρικά την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι, και της Λαμίας, που άντεξε στο «Απ. Νικολαΐδης», ξεχωρίζουν από το χτεσινό δεύτερο μέρος των ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Με άνεση πέρασε ο Ολυμπιακός, ενώ αντίθετα η ΑΕΛ «έπαιξε με τη φωτιά» στην Ξάνθη.

Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ επιβλήθηκε με 4-0 του Λεβαδειακού, ανατρέποντας την ήττα του με 1-0 στον πρώτο αγώνα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν των αντιπάλων τους και έφτασαν στην νίκη χάρη σε δύο γκολ του Κόντε (38', 79') και από ένα των Τζημόπουλου (31') και Γαρουφαλιά (90').

Ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά πήρε και η Λαμία, που παρά την ήττα της με 1-0 από τον Παναθηναϊκό κατάφερε να υπερασπιστεί τη νίκη της με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» ήταν πιο δραστήριοι, πιέζοντας για την ανατροπή και χάνοντας ευκαιρίες, δεν κατάφεραν όμως τίποτα περισσότερο από το γκολ του Μουνιέ στο 73'.

Χωρίς προβλήματα και με αρκετές αλλαγές βασικών, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πλατανιά στο Φάληρο με 2-0, όπως και στην Κρήτη, στην πρεμιέρα του Οσκαρ Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία και στην επιστροφή του Μιραλάς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από πεντέμισι χρόνια. Και τα δύο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Τζούρτζεβιτς (68', 90').

Με αρκετό άγχος προκρίθηκε η ΑΕΛ, αφού κινδύνευσε με ανατροπή του υπέρ της 3-0 από τον πρώτο αγώνα όταν η Ξάνθη προηγήθηκε με 2-0 (27' Μελιόπουλος, 62' Σιλά). Ωστόσο οι Θεσσαλοί «κράτησαν» για το υπόλοιπο του αγώνα και πήραν την πρόκριση.

  • Η 8η και τελευταία ομάδα των προημιτελικών γίνεται γνωστή σήμερα στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος, έχοντας το πλεονέκτημα μετά τη νίκη του με 1-0 στην Τρίπολη, υποδέχεται τον Αστέρα (19.30 - Cosmote Sports 3).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ