Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Η πολιτική που οδηγεί στα χρέη και τα λουκέτα δεν διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται!

Ανακοίνωση για τη «ρύθμιση οφειλών» που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Από κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στην αντιλαϊκή φοροληστεία
Από κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στην αντιλαϊκή φοροληστεία
Το γεγονός ότι η πολυδιαφημισμένη «ρύθμιση οφειλών» που έφερε με ΚΥΑ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (βλ. αναλυτικότερα στον «Ριζοσπάστη» 29/12/2017) απορρίπτει εξαρχής αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη, τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, που «πνίγονται» στα χρέη και αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη, καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και για όσους καταφέρουν να ενταχθούν σε αυτήν, η όποια προσωρινή ανάσα δεν πρόκειται να αντιστρέψει τον Γολγοθά που βιώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η νέα «ρύθμιση» αφήνει εκτός αυτούς που την έχουν περισσότερη ανάγκη

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει τα εξής:

«Οσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να "χρυσώσει το χάπι" της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί, με τη νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, δεν μπορεί να διαγράψει τις ευθύνες της για τη σκληρή καθημερινότητα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι.

Από τη νέα ρύθμιση άλλωστε, που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες με τις αντίστοιχες τυμπανοκρουσίες περί "δίκαιης ανάπτυξης", απορρίπτονται εξαρχής αυτοί που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Χιλιάδες συνάδελφοι που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και πνίγονται στα χρέη, χιλιάδες άλλοι που λόγω χρεών προς το Ταμείο αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη.

Για όλους τους υπόλοιπους που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις συμπληγάδες των προϋποθέσεων που θέτει η νέα ρύθμιση (κριτήρια βιωσιμότητας της επιχείρησης, λόγος χρεών προς το εισόδημα κ.λπ.), η όποια προσωρινή ανάσα μιας ακόμα ρύθμισης δεν θα αντιστρέψει το Γολγοθά της ταυτόχρονης πληρωμής παλιών και νέων υποχρεώσεων. Αυτό επιβεβαιώνει και η εμπειρία προηγούμενων ρυθμίσεων από τις οποίες έχουν ήδη αποβληθεί χιλιάδες συνάδελφοι που είχαν αρχικά ενταχθεί σε αυτές.

Καμιά ανοχή! Κανένα συγχωροχάρτι στην πολιτική που μας οδηγεί στα χρέη και τα λουκέτα. Δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να μην συναινέσουν στο πανηγυρικό κλίμα περί "επιστροφής στην κανονικότητα" που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Επιδιώκει να συνεχίσει χωρίς εμπόδια την επίθεση στα δικαιώματα αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών, συνταξιούχων, προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων. Αυτό επιβεβαιώνει και η κατάθεση νέου γύρου προαπαιτούμενων στη Βουλή τις αμέσως επόμενες μέρες, η εφαρμογή παλιών και νέων μέτρων που είναι σε εξέλιξη.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή αυτή της πολιτικής. Να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες τους ενάντια στη βαριά φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη συνεχή περικοπή παροχών, δικαιωμάτων, συντάξεων κ.λπ. Να παλέψουν αποφασιστικά ενάντια στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να καταργήσουν στην πράξη την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια σε αυτούς, που η κατά τα άλλα "φιλεύσπλαχνη" κυβέρνηση ψήφισε στα κλεφτά με χριστουγεννιάτικη τροπολογία».

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά - Δυναμώνουμε τους αγώνες μας

«Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά.

Μαζικοποιούμε τα Σωματεία μας - Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
  • Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.λπ. Αμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
  • Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα. Αμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που "απελευθερώνουν" τα ωράρια».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org