Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΣ ΣΑΜΟΥ
Χωρίς γιατρούς τα περιφερειακά - αγροτικά ιατρεία

Καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής

Την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας στη Σάμο, όπως και σε όλη τη χώρα, καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθόκαμπου, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα στον Μαραθόκαμπο. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα περισσότερα περιφερειακά - αγροτικά ιατρεία του νησιού δεν έχουν γιατρούς, αλλά και εκείνα που έχουν μόνιμο ή υπόχρεο αγροτικό γιατρό, αρκετές μέρες της βδομάδας παραμένουν κλειστά όλο το 24ωρο, όπως αυτό του Μαραθόκαμπου.

Ο Μαραθόκαμπος, που είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό από το νοσοκομείο, ενώ στα χαρτιά τουλάχιστον έχει δύο γιατρούς, στην πραγματικότητα δεν έχει κανέναν. «Αυτό γιατί η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση, με αποφάσεις τους έχουν συναινέσει στη μετακίνηση των λιγοστών αυτών γιατρών για κάλυψη αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Ανάγκες που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει με την αντιλαϊκή πολιτική τους. Την πολιτική των περικοπών, που στον τομέα της Υγείας δεν χρηματοδοτεί επαρκώς τα νοσοκομεία και δεν προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό. Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργούνται τα περιβόητα πλεονάσματα (...)».

Η Λαϊκή Επιτροπή θυμίζει τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα και το μάζεμα 700 υπογραφών μόνο από τον Μαραθόκαμπο, απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, «που δεν πήρε κανένα μέτρο για την επίλυση του καυτού προβλήματος της μόνιμης παρουσίας γιατρού στο χωριό μας». Η Λαϊκή Επιτροπή διεκδικεί: Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με μόνιμους γιατρούς και το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, για την ασφαλή λειτουργία τους και εφημέρευσή τους. Κατά συνέπεια, να μη μετακινούνται οι γιατροί από τον Μαραθόκαμπο για εφημερίες στο Νοσοκομείο της Σάμου και να εφημερεύουν στο χωριό, όπου είναι η οργανική τους θέση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ