Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Δυναμικό «ποδαρικό» για τα φαβορί

Δυναμικό ξεκίνημα στον β' γύρο του πρωταθλήματος της Super League πραγματοποίησαν οι τρεις βασικοί διεκδικητές του τίτλου, αφού στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής τόσο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός όσο και οι δύο άμεσοι «διώκτες» του, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σημείωσαν ευρείες νίκες σε βάρος των αντιπάλων τους. Σε τροχιά τίτλου παραμένει και ο Ατρόμητος, που πέρασε εξίσου εύκολα από τη Ριζούπολη.

Ο Ολυμπιακός, εν αναμονή των νέων αλλαγών σε τεχνική ηγεσία (αναλαμβάνει ο Καταλανός Οσκαρ Γκαρσία) και έμψυχο δυναμικό (προσθήκη Μιραλάς), πέρασε χωρίς προβλήματα από τη Λάρισα, επικρατώντας της ΑΕΛ με 3-0 και φτάνοντας στην 7η συνεχόμενη νίκη του, η οποία τον διατήρησε μόνο πρώτο. Επειτα από ένα νωθρό πρώτο μέρος (0-0), το «ξύπνημα» του Μαρίν στην επανάληψη άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των «ερυθρολεύκων». Ο Γερμανός άνοιξε το σκορ στο 54' και δημιούργησε τα άλλα δύο γκολ, τα οποία σημείωσαν οι Ανσαριφάρντ (68') και Τζούρτζεβιτς (89').

Το «κουμπί» του Παναιτωλικού φαίνεται να έχει βρει φέτος η ΑΕΚ, που πέρασε από το Αγρίνιο με δεύτερη «τεσσάρα», μετά τον αγώνα για το Κύπελλο (4-0), αυτή τη φορά με σκορ 4-1. Η «Ενωση» ήταν ανώτερη των γηπεδούχων και έφτασε στη νίκη χάρη στα γκολ των Μπακασέτα (6'), Χριστοδουλόπουλου (36' πέναλτι), Αραούχο (45') και Λόπεζ (60'). Το γκολ «της τιμής» για τον Παναιτωλικό πέτυχε ο Μοράν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (68').

Εύκολα πήρε τους τρεις βαθμούς και ο Ατρόμητος με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, με σκορ 3-0 (5' Ντάουντα, 9' Ουάρντα, 86' Ντιγκινί), παραμένοντας τέταρτος και με πολύ μικρή διαφορά από τις δύο πρώτες θέσεις.

Ιδανικό «ποδαρικό» έκανε και ο ΠΑΟΚ, που συνέτριψε τον Λεβαδειακό με 5-0 στην Τούμπα, έχοντας «καθαρίσει» το ματς με τη συμπλήρωση μίας ώρας. Πρωταγωνιστές, πετυχαίνοντας από δυο γκολ, ήταν οι Πρίγιοβιτς (56', 89' πέναλτι) και Τζάλμα (48', 59'), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Μάτος (17'). Για τον Λεβαδειακό αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Τσασμπούρης.

Νίκη - «ανάσα» από βαθμολογικής και ψυχολογικής σκοπιάς πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Λεωφόρου, με 2-0 σε βάρος του ουραγού Πλατανιά, χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βιγιαφάνες (72', 91'). Σπουδαίο «διπλό» πήρε η Ξάνθη στη Λαμία με 1-0, ενώ χωρίς προβλήματα ο Πανιώνιος επιβλήθηκε της Κέρκυρας με 3-1. Ισόπαλοι χωρίς γκολ αναδείχθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 35, ΑΕΚ 34, ΠΑΟΚ 34, Ατρόμητος 33, Πανιώνιος 25, Αστέρας Τρίπολης 23, Ξάνθη 21, ΑΕΛ 20, Παναθηναϊκός 19, ΠΑΣ Γιάννινα 18, Λεβαδειακός 18, Λαμία 16, Παναιτωλικός 15, Απόλλων Σμύρνης 12, Κέρκυρα 11, Πλατανιάς 6.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ