Παρασκευή 5 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρήμα «με ουρά» στο κεφάλαιο η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής

Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται την ερχόμενη βδομάδα να καταθέσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - φωτιά, με τα προαπαιτούμενα της τρίτης «αξιολόγησης»

  • Το «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», το «Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης» 2014 - 2020, όπως αποκαλείται το ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου, καθώς και τα διάφορα «διαρθρωτικά ταμεία» της ΕΕ αποτελούν ορισμένα από τα εργαλεία που θέτει η κυβέρνηση στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων, για να στηρίξει την κερδοφορία τους.
  • Μόνο από το «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» για το 2018, το κεφάλαιο έχει να λαμβάνει 6,75 δισ. ευρώ. Μάλιστα, για το 2019, χρονιά που μπαίνουν σε εφαρμογή οι νέες περικοπές στις συντάξεις, τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού γι' αυτόν το σκοπό προβλέπεται να αυξηθούν κατά 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο»!
  • Ο προκλητικός αυτός πακτωλός χρημάτων στις επιχειρήσεις συμπληρώνει το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και το οποίο ενισχύεται με τα μέτρα της τρίτης «αξιολόγησης», που κατατίθενται με νομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα.

ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ