Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τις μετεγγραφές

Με αποφασιστικότητα συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η Επιτροπή Αγώνα των φοιτητών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους, μετρώντας τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα, καταγγέλλοντας το πινγκ - πονγκ των ευθυνών μεταξύ ιδρυμάτων και κυβέρνησης και καλώντας τους φοιτητές να πιέσουν ώστε να προχωρήσουν όλες οι μετεγγραφές.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει:

«Καταφέραμε μετά από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις μας, στο υπουργείο Παιδείας, στους προέδρους των τμημάτων, στη Βουλή και στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, να πάρουμε τις εξής δεσμεύσεις:

Το υπουργείο Παιδείας μας είπε ότι αν οι πρόεδροι των τμημάτων των σχολών, του κάνουν έγγραφο με το πόσους μπορούν να δεχτούν παραπάνω, θα τους κάνει όλους δεκτούς.

Στη Βουλή, στη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, μας είπαν ότι είναι διατεθειμένοι να πάρουν όλους όσους τους πουν οι πρόεδροι των τμημάτων. Και ότι είναι προσωπική επιλογή των διοικήσεων να μην προχωρήσουν οι μετεγγραφές! Μπαλάκι δηλαδή, με άλλα λόγια, πίσω στους προέδρους των σχολών μας!

Οταν πήγαμε λοιπόν στους προέδρους των σχολών μας, μας έστειλαν πίσω στην κυβέρνηση και τα ιδρύματά μας και δήλωσαν είτε αναρμόδιοι είτε "άσχετοι" με το "θέμα" μας!

Στις 19/12/2017, λοιπόν, μετά από παρέμβασή μας στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, ο πρύτανης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι είναι διατεθειμένος να δεχτεί όσους του πουν τα τμήματα!

Τέρμα η κοροϊδία! Συνεχίζουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση!

Εχουμε χορτάσει ήδη από τα λόγια και τις υποσχέσεις τους! Εχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως άμα δεν συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τίποτα δεν θα μας χαριστεί! Οτι τα λόγια απέχουν πολύ από την πράξη! Καλούμε όλους τους φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πάρει τη μετεγγραφή τους, να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις στα ιδρύματά τους και στους προέδρους των τμημάτων τους! Να πιέσουμε άμεσα να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις και να ξεκινήσουν από σήμερα οι απαιτούμενες διαδικασίες για να προχωρήσουν οι μετεγγραφές!

  • Απαιτούμε από τις διοικήσεις των τμημάτων να κάνουν δεκτές όλες τις μετεγγραφές όλων των παιδιών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους και μετά την ένσταση! Χωρίς περιορισμούς και κριτήρια!
  • Δεν ανεχόμαστε να μας ξαναστείλουν από εκεί που ήρθαμε και να παίζουν πινγκ - πονγκ μαζί μας! Είμαστε φοιτητές που απαιτούμε να σπουδάζουμε στο αντικείμενο που μας αρέσει και όχι όπου βαστάει η τσέπη μας!
  • Απαιτούμε οι φοιτητές που πήραν τη μετεγγραφή τους, να μη χάσουν τα εξάμηνά τους, να πάρουν όλοι κανονικά συγγράμματα! Να γίνουν κανονικά δεκτοί σε σεμινάρια και εργαστήρια!».

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ