Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με αφορμή την αθώωση των 12 διωκόμενων φοιτητών του Φυσικού

Αθωώθηκαν οριστικά οι 12 φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, που διώκονταν από το 2011 για κινητοποιήσεις που είχε αποφασίσει ο σύλλογός τους. Με αφορμή την αθώωσή τους, το Τομεακό Συμβούλιο ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«H αθώωση των 12 φοιτητών του Φυσικού είναι μία αυτονόητη δικαίωση του αιτήματος των φοιτητικών συλλόγων, απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης της πάλης του φοιτητικού κινήματος, προσπάθεια των κυβερνήσεων και των διοικήσεων που προωθούν τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να το βάλουν στην άκρη, να το φέρουν στα μέτρα τους.

Για εμάς αυτοί οι 12 φοιτητές ήταν πάντα "αθώοι"!

Η προσπάθεια διοικήσεων και κυβέρνησης να περιθωριοποιηθεί και να στιγματιστεί στη συνείδηση των φοιτητών η δράση των συλλόγων έπεσε στο κενό! Η εδώ και έξι χρόνια στήριξη των φοιτητών με συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες μορφές έκρινε ένοχους τους ίδιους που προωθούν τις κατευθύνσεις εκείνες και τότε και σήμερα βάζουν εμπόδια στις σπουδές μας και τσακίζουν τη ζωή μας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά ποινική δίωξη για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του συλλόγου που διεκδικούσε το αυτονόητο: Να μπορέσουν οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα της εξεταστικής του Σεπτέμβρη του 2011 που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κατάληψης που πραγματοποιούταν από τους φοιτητικούς συλλόγους στην Κρήτη, όπως και από πολλούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο νόμο - πλαίσιο που είχε κατατεθεί τότε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων, είναι τεράστιες αφού συνεχίζει να υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που ήταν και η αιτία των τότε κινητοποιήσεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Ειδικά σήμερα, 6 χρόνια μετά, έχει ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα η ανάγκη το φοιτητικό κίνημα να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην προώθηση των κατευθύνσεων της ΕΕ μέσα από τον "ενιαίο χάρτη για την Ανώτατη Εκπαίδευση", την αξιοποίησή της προς όφελος του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζει τους φοιτητές σαν πελάτες, που συνεχίζει την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων και άλλα πολλά και που συνοδεύεται με την ένταση της καταστολής σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Την ίδια ώρα που συνεχίζει να τσακίζει τις ζωές μας με το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, χτυπάει με τα ΜΑΤ τους εστιακούς φοιτητές που διεκδικούν ένα πιάτο φαγητό, στέλνει τα ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις των μαθητών στα υπουργεία, ποινικοποιεί όσους κινητοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς, χτυπάει τους εργάτες που διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων, χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και με το νέο συνδικαλιστικό νόμο δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, για να υπάρχει σιγή ιχθύος σε κάθε τόπο δουλειάς, σπουδών.

Καλούμε κάθε φοιτητή να σκεφτεί ότι η ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής από το αστικό κράτος και την κυβέρνηση σημαίνει από τη μία ότι προσπαθεί να επιβάλει την αναίμακτη επιβολή των μέτρων που απαιτούν σήμερα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την κερδοφορία τους, διότι ξέρει ότι αυτό που σήμερα μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο.

Δεν μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα στη ζωή που μας ετοιμάζουν!

Σήμερα αποτελεί όσο ποτέ ανάγκη η αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος! Χρειάζεται να ανέβει η ετοιμότητα, η μαζικότητα και η περιφρούρηση των αγώνων μας, η συμπόρευση του φοιτητικού με το ταξικό εργατικό κίνημα, να κερδίσει έδαφος η αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης για σπουδές χωρίς εμπόδια και δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάζουμε, με δικαιώματα, ενάντια σε αυτούς που μας το στερούν, κεφάλαιο - ΕΕ - κυβερνήσεις.

Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούμαστε! Συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας, παλεύουμε για σπουδές χωρίς εμπόδια και δουλειά με δικαιώματα!», καταλήγει το ΤΣ Ηρακλείου της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ