Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Νέα απεργία - στις 12 Δεκέμβρη - προκήρυξαν οι δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ολλανδίας, διεκδικώντας επιπλέον κρατική χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης για αυξήσεις μισθών και πρόσληψη προσωπικού. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν 1,4 δισ. ευρώ και το υπουργείο Παιδείας προτείνει 750 εκατ. Ετσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες (5 Οκτώβρη η προηγούμενη).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σχέδια για παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία παρά την ήττα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» κάνουν οι ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ερικ Παχόν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να τα διατηρήσουν «όσο περισσότερο χρειάζεται», χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά ως πρόσχημα «την υποστήριξη των εταίρων και την αποτροπή επιστροφής των τρομοκρατικών ομάδων».

ΣΑΝΑΑ.-- Συνασπισμός χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας κλιμάκωσαν τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, βομβαρδίζοντας θέσεις των Χούτι μέσα στην πρωτεύουσα Σανάα και επαρχίες του βορρά.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Περίπου 17.000.000 μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο ζουν σε περιοχές όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι εξαπλάσια από τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια, ελλοχεύοντας κινδύνους για τους πνεύμονές τους και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ανακοίνωσε χτες η UNICEF. Η πλειονότητα των βρεφών αυτών, περισσότερα από 12 εκατομμύρια, βρίσκεται στη Νότια Ασία.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Οι Αμερικανίδες ηθοποιοί που έπεσαν στα δίχτυα σεξουαλικής εκμετάλλευσης του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι και δεκάδων άλλων ανδρών που εμπλέκονται στη βιομηχανία του Χόλιγουντ, προκαλώντας κύμα σχετικών αποκαλύψεων, έγιναν χτες «Πρόσωπα του 2017» στο περιοδικό «Τάιμ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ