Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΕΣΒΟΥ - ΣΑΜΟΥ - ΧΙΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το θέμα των προσφύγων

Παρέμβαση από τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποίησαν χτες κάτοικοι από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, που έφτασαν στην Αθήνα ζητώντας την αποσυμφόρηση των νησιών τους από πρόσφυγες και μετανάστες. Εξάλλου, συνάντηση με τους δημάρχους Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, Χίου, Μανώλη Βουρνού, και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, Φραντζέσκο Παρασκευά, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δημιούργησε ο ιμπεριαλισμός με τις επεμβάσεις του, είτε πρόκειται για πόλεμο είτε για ειρήνη, και δεν πρέπει να γίνεται καμιά διάκριση ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόσθεσε πως η χώρα μας είναι συνυπεύθυνη για τη δημιουργία αυτού του προβλήματος, αφού συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ το πρόβλημα που τώρα έχει δημιουργηθεί στα νησιά, στο ανατολικό Αιγαίο, είναι εκρηκτικό. Αυτό το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, όπως υπογράμμισε.

«Εμείς κάνουμε λόγο για διπλό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Αμεσα να απεγκλωβιστούν από τα νησιά. Και εν πάση περιπτώσει όσοι μείνουν, να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες», ανέφερε ο Σταύρος Τάσσος και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί σήμερα τα διάφορα hot spots, που είναι οι σύγχρονοι νήσοι Ελλις, να χρησιμοποιούνται σαν μέθοδος αποτροπής, από τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν εκεί, να γίνουν οι καινούργιες Αμυγδαλέζες. Οσοι μείνουν να είναι σε συνθήκες ανθρώπινες, ειδικά τώρα που έρχεται ο χειμώνας. Αυτήν τη στιγμή στη Μόρια ο πληθυσμός είναι τριπλάσιος από αυτόν που στοιχειωδώς μπορεί να στεγάσει. Είναι απαράδεκτες οι συνθήκες που υπάρχουν εκεί, όπως και στα υπόλοιπα hot spots. Θέλουμε οι άνθρωποι αυτοί να απεγκλωβιστούν άμεσα και είναι ευθύνη της πολιτείας πώς θα το διαχειριστεί αυτό το θέμα. Ζητάμε να τους δοθούν χαρτιά και να πάνε στις χώρες της επιλογής τους. Δεν μπορεί να μεταχειρίζονται τα θύματα των επεμβάσεων που αυτοί έκαναν, σαν θύτες.

Τα προβλήματα που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες είναι υπαρκτά και τα εκμεταλλεύονται διάφοροι φασίστες, διάφοροι χρυσαυγίτες και διάφοροι άλλοι, όπως η "Σάμος SOS", που μίλησε εδώ, για να σπείρουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς και στις τοπικές κοινωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ