Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα ερωτήματα παραμένουν...

Μία απάντηση που γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που αγνοείται η τύχη τους ή έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, έδωσε προχτές το βράδυ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου υποστηρίζει τα εξής: «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι όλοι οι συμπολίτες μας που είχαν δηλωθεί από οικείους τους ως αγνοούμενοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική στα μέσα Νοεμβρίου 2017, έχουν εντοπισθεί δυστυχώς νεκροί και είναι ταυτοποιημένοι. Κατά συνέπεια, διακινούμενες φήμες περί διπλάσιου αριθμού νεκρών είναι ανυπόστατες, προσβάλλουν την εικόνα της χώρας, προξενούν αναστάτωση στη ζωή των πληγέντων, οι οποίοι προσπαθούν να ανακάμψουν, συμβάλλουν σε άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε καμιά περίπτωση δεν επιταχύνουν τις διαδικασίες για την επαναφορά στον κανονικό ρυθμό ζωής της περιοχής».

Και μπορεί η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας να κάνει λόγο για διακινούμενες φήμες, ωστόσο στην ίδια της την ανακοίνωση μιλά για τους 23 νεκρούς που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι και βρέθηκαν νεκροί. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει και αφορά αρκετούς μετανάστες εργάτες, κυρίως Πακιστανούς, που δούλευαν στην περιοχή και μπορεί να μην τους δήλωσε κανείς ως αγνοούμενους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ