Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Απόρριψη εφέσεων προτείνει εισαγγελέας

Να απορριφθούν οι εφέσεις, τις οποίες έχουν ασκήσει κατά του πρωτοβάθμιου παραπεμπτικού βουλεύματος ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αντ. Ναξάκης και οι Κούρδισσες συνοδοί του Αμπντ. Οτσαλάν, Γιακάρ Τσενγκίς και Καγιά Αβφέρ, ζητά από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ο αντεισαγγελέας Εφετών Γ. Κολιοκώστας.

Οι παραπάνω μαζί με άλλα δέκα άτομα (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές του Ιμραλί Κούρδος ηγέτης) έχουν παραπεμφθεί με το υπ' αριθμόν 883/2001 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών να δικαστούν στο Κακουργιοδικείο για βαρύτατα αδικήματα, σε σχέση με την έλευση και παραμονή του Οτσαλάν στη χώρα μας στις 28 και 29 Γενάρη 1999: «Εκθεση του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο εχθροπραξιών, άμεση συνδρομή σε παράνομη είσοδο αλλοδαπού, ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, νόθευση εγγράφου» κλπ.

Για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη θα αποφανθεί αμετάκλητα το Συμβούλιο Εφετών με την έκδοση δικού του βουλεύματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ