Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολο και πιο ακριβή η δικαιοσύνη

Ολοένα και πιο ακριβή γίνεται η δικαιοσύνη για τα φτωχότερα στρώματα με μία σειρά διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως αυτές που περιέχονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στο θερινό τμήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο για τη μεταφορά υποθέσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας στα διοικητικά δικαστήρια αναφέρεται ότι δεν μπορεί κανείς να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν το αντικείμενο της υπόθεσης είναι μέχρι και δύο εκατομμύρια δρχ, αντί για 500.000 που ήταν μέχρι τώρα.

Οπως τόνισε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος με τις απανωτές ρυθμίσεις όπως και η τωρινή καταντάει το Συμβούλιο της Επικρατείας να είναι μόνο για πλούσιους. Και αυτό γιατί, όπως εκτίμησαν οι εργατολόγοι, το 90% των υποθέσεων που εισάγονται μέχρι σήμερα στο ΣτΕ είναι για ποσά κάτω των δύο εκατομμυρίων. Ετσι, είπε, ο βουλευτής καταργείται το δικαίωμα της αναίρεσης για πολύ κόσμο, πολύ περισσότερο που σε αυτό υπάγονται και οι υπαλληλικές προσφυγές.

Ο εισηγητής τόνισε ότι για να λειτουργήσουν σωστά τα διοικητικά δικαστήρια που τώρα παίρνουν και νέες υποθέσεις θα πρέπει να καλυφθούν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν στο αναγκαίο προσωπικό αλλά και στις απαραίτητες αίθουσες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ