Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΠΡΟΣ
Προς οριοθέτηση υφαλοκρηπίδων για το πετρέλαιο

Ο υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης ανακοίνωσε χτες ότι έχει οριστεί Τεχνική Επιτροπή για το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου, η οποία θα αποφασίσει τον τρόπο οριοθέτησης των υφαλοκρηπίδων και των αποκλειστικών ζωνών μεταξύ Κύπρου, Συρίας και Αιγύπτου. Στόχος είναι να καταλήξει η επιτροπή σε αποφάσεις τούς επόμενους μήνες, ώστε να μπορεί να αρχίσει η εκμετάλλευση.

Συμφωνήθηκε παράλληλα η σύσταση τριμελούς επιτροπής μεταξύ Κύπρου, Συρίας και Αιγύπτου για να εξετάσει το θέμα του φυσικού αερίου.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου Σαμέχ Φάχμι, ο Ν. Ρολάνδης ανέφερε επίσης ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου βρίσκονται σε βάθος περίπου δυο χιλιάδων μέτρων, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σημερινή τεχνογνωσία να εξορυχτεί το πετρέλαιο.

Εξάλλου, ο Ν. Ρολάνδης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο σε σταδιακή αντικατάσταση του μαζούτ, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σε τρία με τέσσερα χρόνια, πρόσθεσε, θα είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το φυσικό αέριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ