Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ
Τα λένε ευρωπαϊκά σε κομβικό ραντεβού

Σχεδόν ένα μήνα μετά την πρώτη αναμέτρησή τους, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League, ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα ξαναλένε απόψε, και πάλι στο ΣΕΦ (21.00 Νovasports), στην πρώτη κόντρα τους για τη φετινή Ευρωλίγκα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Το πρώτο αυτό ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» για φέτος διεξάγεται νωρίς στη διοργάνωση (θυμίζουμε ότι η πρώτη φάση διεξάγεται σε 30 αγωνιστικές), ωστόσο από τα ίδια τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τους δύο αντιπάλους έχει πάρει κομβικό χαρακτήρα. Για τους «ερυθρόλευκους», που με απολογισμό 4 νίκες και 1 ήττα φιγουράρουν στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας (με συγκάτοικους τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και Κίμκι), νίκη σήμερα σημαίνει παραμονή στην κορυφή. Από την άλλη, για τον Παναθηναϊκό, του οποίου το ξεκίνημα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών (3 ήττες και 2 νίκες μέχρι τώρα), η επιτυχία είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για την παραμονή στην κορυφή

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πρώτη μεν αλλά βαριά ήττα τους, από την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη αγωνιστική (73-51), και κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο θέλουν την επιστροφή στις νίκες, αλλά και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα. Για να συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα της Βαρκελώνης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οπως εξήγησε, στα τελευταία παιχνίδια η επιθετική εικόνα της ομάδας δεν ήταν ικανοποιητική, γι' αυτό τις προηγούμενες μέρες έγινε ειδική δουλειά σε αυτό το κομμάτι, που περιμένει να φανεί σήμερα. Εκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του κόσμου (εξάντλησε τα εισιτήρια), την οποία χαρακτήρισε σημαντική. Στα αγωνιστικά, απών θα είναι για μια ακόμη φορά ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ παραμένει ανοιχτό το δεδομένο να είναι στη 12άδα και ο νεοαποκτηθείς Κάιλ Γουίλτζερ.

ΠΑΟ: Επείγει η επιστροφή στις νίκες

Με τις δυο σερί ήττες από Μπασκόνια την προηγούμενη αγωνιστική και ΑΕΚ για τον ημιτελικό Κυπέλλου, και πλέον τον έναν από τους τρεις στόχους της χρονιάς να αποτελεί παρελθόν, στον Παναθηναϊκό ψάχνουν μια ηχηρή επιστροφή στις νίκες, ενώ σε περίπτωση που το κακό της τελευταίας βδομάδας «τριτώσει», το κλίμα θα βαρύνει ακόμα πιο πολύ. Οδηγό για τους «πράσινους» στον αποψινό αγώνα αποτελεί το «διπλό» για το πρωτάθλημα, αν και όπως τόνισε ο τεχνικός τους, Τσάβι Πασκουάλ, πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό αγώνα, με άλλη ψυχολογία. Ο Καταλανός τεχνικός θεωρεί «κλειδί» την άμυνα. Παράλληλα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στη βελτίωση που πρέπει να δείξει η ομάδα του στο κομμάτι της επίθεσης, ενώ υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί έλεγχος των ριμπάουντ.

  • Τα άλλα αποψινά παιχνίδια: Kίμκι - Μπασκόνια (19.00 - Νοvaports 1), Μπάμπεργκ - Φενέρ (21.00 - Novasports 3), Μάλαγα - Ερυθρός Αστέρας (21.45 - Novasports 1).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ