Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Πρόσφυγες ξυλοκοπήθηκαν και μετά ... συνελήφθησαν!

Δυο νεαροί πρόσφυγες από το Ιράκ που ζουν στο ΚΥΤ της Σάμου ξυλοκοπήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τρία άτομα. Οπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, είχαν βγει στην πλαγιά, κοντά στο ΚΥΤ, να κόψουν ξύλα για το κρύο, όταν σταμάτησε μπροστά τους ένα όχημα. Με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας, ο οδηγός τούς ανάγκασε να πέσουν γονατιστοί στο έδαφος, ενώ άλλοι δύο άντρες άρχισαν να τους χτυπούν. Ο 17χρονος κατάφερε να ξεφύγει, τον 20χρονο συνέχισαν να τον χτυπούν οι δράστες. Οι νεαροί μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και ιατρικές εξετάσεις. Τη Δευτέρα μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του camp. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες ο 17χρονος μεταφέρθηκε με εσωτερική αιμορραγία στο νοσοκομείο. Τα θύματα εξετάστηκαν και από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, τους δύο πρόσφυγες όταν επέστρεψαν στον καταυλισμό, τούς υποδέχτηκαν εργαζόμενοι και ενώ διηγούνταν το περιστατικό, αναγνώρισαν ανάμεσα σε συγκεντρωμένους που ήταν στο χώρο, τον άνθρωπο που τους είχε επιτεθεί με την καραμπίνα. Εργαζόμενοι του απευθύνθηκαν, αλλά αυτός άρχισε να απομακρύνεται, λέγοντας ότι έπρεπε να μετακινήσει το όχημά του από την είσοδο του κέντρου γιατί εμπόδιζε. Μόλις μπήκε στο τζιπ, ο άντρας έκανε όπισθεν και στη συνέχεια πάτησε με δύναμη το γκάζι και έφυγε με ταχύτητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πρόσφυγες πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και μίλησαν με αστυνομικούς, χωρίς να υπάρχει διερμηνέας, ενώ τους ζητήθηκε να υπογράψουν έγγραφο, χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενό του. Κατά το δημοσίευμα, η Αστυνομία δεν προχώρησε στη σύλληψη του άντρα, παρά την καταγγελία των προσφύγων και το πιστοποιητικό τραυματισμού τους από το νοσοκομείο. Αντιθέτως, συνέλαβε τα ίδια τα θύματα, ύστερα από μήνυση του ατόμου αυτού, και σχημάτισε δικογραφία την οποία έστειλε στην Εισαγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ