Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες διεκδικεί ο Σύλλογος Γονέων

Απαιτεί συγκεκριμένες απαντήσεις από το Δημοτικό Βρεφοκομείο, όπου θα γίνει και παρέμβαση

Βρεφονηπιακούς σταθμούς με υψηλού επιπέδου και δωρεάν παροχές για όλα τα παιδιά διεκδικεί ο Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθήνας και καλεί τους γονείς - κηδεμόνες συσπειρωμένοι στο Σύλλογο να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα. Η ανακοίνωση έχει σταλεί και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, όπου θα γίνει παρέμβαση του Συλλόγου στην επόμενη συνεδρίαση.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Σύλλογος Γονέων ζητά από το Δημοτικό Βρεφοκομείο να καταργηθούν τα τροφεία, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 100 ευρώ το μήνα ή τα 135 ευρώ για δυο παιδιά, ενώ αρκετοί γονείς που καθυστερούν να τα καταβάλουν δέχονται «απειλές» για διαγραφή των παιδιών τους. Επίσης, απαιτεί να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν υλικά και δραστηριότητες για τη λειτουργία των σταθμών και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Ο Σύλλογος καλεί το Βρεφοκομείο να λάβει μέτρα ώστε «να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφών που έχουν κατατεθεί και να μην μείνουν παιδιά "εκτός" (επιλαχόντα και εκπρόθεσμες αιτήσεις)».

Ενα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα είναι ότι «η προβλεπόμενη αναλογία παιδιών - παιδαγωγικού προσωπικού είναι μεγάλη, προσαρμοσμένη προφανώς στο στόχο για "εξοικονόμηση" και λιγότερες προσλήψεις», με αποτέλεσμα «να μην καλύπτεται πλήρως η ανάγκη για ολοκληρωμένη προσχολική αγωγή και ατομική φροντίδα». «Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις, όπου δεν τηρείται ούτε καν αυτή η αναλογία και αντιστοιχούν 2 παιδαγωγοί για 20-25 παιδιά σε βρεφικό τμήμα», σημειώνεται. Θα πρέπει να αυξηθεί το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς είναι σημαντικό για τα παιδιά να εμπλέκονται με σταθερά πρόσωπα.

Ο Σύλλογος αναδεικνύει ακόμη την ανάγκη να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός και χώρος, ώστε να προβλέπεται ξεκούραση το μεσημέρι και στα παιδικά τμήματα (όχι μόνο για τα βρέφη).

Τέλος, «τα κονδύλια από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να εντάσσονται στον κρατικό προϋπολογισμό και από εκεί να διατίθενται στην επαρκή χρηματοδότηση της Προσχολικής Αγωγής, για την ίδρυση περισσότερων δημόσιων παιδικών σταθμών σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, τον εξοπλισμό τους και την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ουρές έξω από το Δημοτικό Βρεφοκομείο για μια αίτηση(2013-06-12 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις(2012-12-18 00:00:00.0)
Συνέλευση γονέων μεθαύριο(2012-12-15 00:00:00.0)
Σε δεινή θέση οι εργαζόμενοι(2012-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ