Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθητικές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη σε πολλές πόλεις

Από την κινητοποίηση της Τετάρτης στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση της Τετάρτης στη Λάρισα
Στους δρόμους βγαίνουν τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη οι μαθητές σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Οι μαθητές παλεύουν επίσης για εξασφάλιση από το υπουργείο και την κυβέρνηση της χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά. Ζητούν να μην επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ οι οικογένειές τους για τη μόρφωσή τους, καμία κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, να μην προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και ανταγωνιστικό εξεταστικό κέντρο.

Στην Αθήνα το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι μαθητές πραγματοποίησαν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε διάφορες πόλεις για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, όπως οι καταργήσεις ειδικοτήτων και οι ελλείψεις υποδομών, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν πρωτοβουλίες συντονισμού για την οργάνωση του αγώνα και μπροστά στην πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας.

Στις κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές θα βρεθούν οι γονείς, καθώς αποφάσεις στήριξης έχουν πάρει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Ομοσπονδίες και Ενώσεις Γονέων, η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων και καθηγητές τους, καθώς με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι ΕΛΜΕ Α', B', Γ', Δ' και Ε' Θεσσαλονίκης, Φωκίδας, Γ' Αθήνας, Ζ' Αθήνας, Α' - Γ' Ανατολικής Αττικής, Δ' Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Γ' Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Νότιας Αθήνας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Β' Δωδεκανήσου, Λήμνου.

Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ μέχρι χτες, μαθητικές πορείες είχαν προγραμματιστεί επίσης σε: Πάτρα, Λάρισα, Αρτα, Βέροια, Βόλο, Γιάννενα, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Ηράκλειο Κρήτης, Καβάλα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κιλκίς, Κομοτηνή, Λαμία, Λέσβο, Λευκάδα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σάμο, Σέρρες, Τρίκαλα, Φιλιππιάδα, Χαλκίδα, Πολύγυρο, Μουδανιά, Χανιά, Χίο.

Στα ΕΠΑΛ της Λάρισας

Διαδήλωση ενάντια στο κόψιμο ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία τους (όπως και στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων) πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας, με τη συμπαράσταση καθηγητών τους. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο «Φρούριο» κι από κει έκαναν πορεία στην πόλη, μέχρι την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Λάρισας. Τη μαζική κινητοποίηση των μαθητών χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, χτες το πρωί οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ