Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξόρμηση της ΚΝΕ σε χώρους μαθητείας και κατάρτισης

Πλατιά εξόρμηση στους σπουδαστές στους χώρους κατάρτισης διοργανώνει αυτό το διάστημα η ΚΝΕ. Στο πνεύμα αυτό διοργανώνονται μια σειρά περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σήμερα Παρασκευή, περιοδείες θα γίνουν στα δημόσια ΙΕΚ Ευόσμου, Γουρνών Ηρακλείου Κρήτης, Καστοριάς, 2ο IEK Λάρισας. Τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, περιοδείες θα γίνουν στα δημόσια ΙΕΚ Χαϊδαρίου, Νίκαιας, ΙΕΚ Υγείας ΚΑΤ κι ακόμα στην ΕΠΑΣ ΟΕΑΔ Κοζάνης, ενώ την Τρίτη 31 Οκτώβρη στο ΙΕΚ Ελευσίνας και στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Καλαμακίου.

Στην ανακοίνωσή της με την οποία απευθύνεται στους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, η ΚΝΕ περιγράφει τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις συνθήκες που επικρατούν στη μαθητεία και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η συλλογική οργάνωση και δράση μέσα σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς είναι ο δρόμος για την κάλυψη των αναγκών μας στο σήμερα και στο αύριο.

Στη σχολή και στην πρακτική άσκηση... κανένας μόνος του! Ερχόμαστε σε επαφή με τους Συλλόγους Σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και μας στηρίζουν. Φτιάχνουμε επιτροπές αγώνα από την πρώτη μέρα στα τμήματά μας και στο ΙΕΚ μας.

Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δυναμώνουμε την πάλη, διεκδικούμε:

  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για αναλώσιμα, υλικά και εργαλεία. Με ευθύνη του κράτους να δοθούν βιβλία, δωρεάν σε όλους τους σπουδαστές. Σύγχρονα εργαστήρια στις σχολές μας.
  • Το πτυχίο μας να είναι μόνη προϋπόθεση για δουλειά, χωρίς πιστοποιήσεις.
  • Πρακτική άσκηση με ευθύνη και εποπτεία του κράτους, με μηνιαίο μισθό 751 ευρώ και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. 6ωρη, 5ήμερη, 30ωρη εργασία για όλους τους νέους που κάνουν πρακτική άσκηση.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για τους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ. Επίδομα στέγασης και σίτισης στους σπουδαστές που το έχουν ανάγκη.
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκληρή και κακοπληρωμένη δουλειά κάτω από την ταμπέλα της «πρακτικής άσκησης»(10/8/2019)
Κομμένη και ραμμένη στις αξιώσεις των ξενοδόχων η «πρακτική άσκηση»(25/10/2018)
Πρωτοβουλίες των Οργανώσεων της ΚΝΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό(27/1/2016)
Κινητοποιήσεις για να λειτουργήσουν άμεσα τα δημόσια ΙΕΚ(19/11/2015)
Στα θρανία της εκμετάλλευσης...(16/2/2013)
Μαζική συμμετοχή στις εκλογές(12/12/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org