Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικούν φθηνές και αξιόπιστες συγκοινωνίες για όλο το λαό

Κινητοποιήσεις την Τρίτη 31 Οκτώβρη στο Ιλιον και την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στο υπουργείο Μεταφορών

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να δοθεί άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν στις αστικές συγκοινωνίες στα δυτικά προάστια της Αθήνας αναλαμβάνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, σωματεία και μαζικοί φορείς των δυτικών συνοικιών. Η κατάσταση με τα αραιά δρομολόγια, τις καθυστερήσεις, τον συνωστισμό, έχει φτάσει στα όριά τους τους εργαζόμενους, που για να φτάσουν και να επιστρέψουν από τις δουλειές τους κάθε μέρα περνάνε ένα «Γολγοθά».

Επειτα από μια σειρά παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, την ερχόμενη Τρίτη 31 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνουν από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Ιλίου, ενώ τοπικές προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 6.30 μ.μ., στην στρογγυλή πλατεία Ιλίου (Σκλαβενίτης) και στη διασταύρωση Θηβών και Παπανδρέου (Λακιώτης). Επίσης οι παραπάνω φορείς διοργανώνουν και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί.

Χτες το πρωί, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγίων Αναργύρων - Καματερού μοίρασαν το κάλεσμα για τη συγκέντρωση σε εργαζόμενους που περίμεναν στις στάσεις των λεωφορείων, ενώ ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες μέρες σε άλλες συνοικίες. Η θετική ανταπόκριση του κόσμου και η γενική δυσφορία που εξέφραζε είναι ενδεικτικά για την άσχημη κατάσταση των συγκοινωνιών στην περιοχή. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στον «Ριζοσπάστη» της Ιωάννας Β., νέας εργαζόμενης, η οποία καθημερινά μετακινείται από το Καματερό στα Α. Λιόσια για να μεταβεί στο εμπορικό κατάστημα όπου εργάζεται. Οπως μας λέει, εκτός από το κόστος της μετακίνησης, που σε σχέση με τον χαμηλό της μισθό «είναι υπολογίσιμο έξοδο κάθε μήνα», έχει να αντιμετωπίσει και την καθυστέρηση των δρομολογίων, όπως επίσης και τα «γεμάτα, "φίσκα" με κόσμο λεωφορεία, κατάσταση που συντελεί στην εξάντληση κάθε εργαζόμενου που μετακινείται με αυτά».

Ο Αντ. Παλικίρης, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Αγ. Αναργύρων - Καματερού, υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι «δεινοπαθούν καθημερινά, περιμένοντας στις στάσεις, ή περπατώντας μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν σε αυτές. Εκτός από τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες, θα συνεχίσουμε τις δράσεις για να επιλυθεί το πρόβλημα».

Οι μαζικοί φορείς διεκδικούν: Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση για τους εργαζόμενους τις ώρες αιχμής, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών και σπουδαστών, ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ΑμεΑ, σύνδεση των περιοχών με το Μετρό, σύνδεση των γειτονιών μεταξύ τους με τοπικά δρομολόγια, κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου των οχημάτων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ