Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Συναγερμός για το συλλαλητήριο την Πέμπτη

Στα Προπύλαια, στις 7 μ.μ. Κάλεσμα για πλατιά συσπείρωση και δράση. Συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση σωματείων στο Σύνταγμα
Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση σωματείων στο Σύνταγμα
Συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν συνδικαλιστές και συνδικάτα, που χτες το μεσημέρι πήραν μέρος σε μία ευρεία σύσκεψη, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία έγινε μετά από κάλεσμα των Ομοσπονδιών Λογιστών, Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Δεκάδες συνδικαλιστές και συνδικάτα, με προκήρυξή τους, απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους για καθολική συμμετοχή. Καλούν όλες τις κινήσεις και τους φορείς του μαζικού κινήματος που παίρνουν ανάλογες πρωτοβουλίες σε συντονισμό και δράση. Για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, τις επαφές με κινήσεις και φορείς του μαζικού κινήματος, συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή, με έδρα τα γραφεία της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Οι συνδικαλιστές εξέτασαν την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, την εμπόλεμη κατάσταση που κήρυξε η αμερικάνικη ηγεσία και την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και απευθύνουν κάλεσμα για συσπείρωση και δράση προς όλους τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Τονίζουν: Να απαιτήσουμε: Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Η ανθρωπότητα περνάει κρίσιμες στιγμές. Βρισκόμαστε απέναντι σε μια σχεδιασμένη επίθεση, με την οποία οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την τρομοκρατία, επιχειρούν να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την κυριαρχία της Νέας Τάξης, να αλώσουν χώρες και περιοχές στρατηγικής σημασίας, να ελέγξουν πλήρως τους πετρελαϊκούς δρόμους, να χτυπήσουν λαούς και λαϊκά κινήματα.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση συντάσσεται με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ετοιμάζει νέα αντιδημοκρατικά δεσμά για τους λαούς και το λαϊκό κίνημα.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει τη συμμετοχή της, την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οι κίνδυνοι για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας, σε ευρύτερες περιοχές του πλανήτη είναι τρομακτικοί.

Απειλούνται κυριαρχικά δικαιώματα κρατών και λαών, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και αναμονή.

Η ανησυχία για τη γενίκευση του πολέμου που εκφράζεται πολύμορφα στη χώρα μας πρέπει να μετατραπεί σε πολύμορφη δράση στους τόπους δουλιάς, στις γειτονιές της Αθήνας και των άλλων πόλεων, στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Να αντιταχθούν στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Να απαιτήσουν τη μη εμπλοκή της χώρας μας, με οποιαδήποτε μορφή, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να αντισταθούν ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, να δυναμώσουν την πάλη για τη διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές τα στελέχη της ΔΑΣ και μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος, Θ. Ευθυμίου και Χ. Κατσιώτης, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ζήτησαν την άμεση σύγκληση των οργάνων της Συνομοσπονδίας και την έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων σε όλα τα σωματεία, στις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, προκειμένου η εργατική τάξη να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη ενός μαζικού, μαχητικού και αποτελεσματικού αντιπολεμικού κινήματος. Στην επιστολή τους, ανάμεσα σε άλλα, σημείωναν: Η κατάσταση με τη βρώμικη και ύπουλη τακτική των ιμπεριαλιστών μυρίζει μπαρούτι. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να μένει θεατής αυτού του σκηνικού που χτίζεται σε βάρος των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ