Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8080

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιπολεμικό ΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη στην Αθήνα

Με πρόσχημα την τρομοκρατία, εντείνονται οι προετοιμασίες της νέας πολύμορφης επίθεσης του ιμπεριαλισμού κατά των λαών. Ετσι, στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, αποφασίζονται μέτρα στρατιωτικοποίησης της δημόσιας ζωής, με την ενεργό συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων. Νέα κατασταλτικά μέτρα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Πυκνώνουν οι πολεμοκάπηλες κραυγές στις ΗΠΑ, ενώ οι κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ εξουσιοδοτούν εν λευκώ τα γεράκια της Ουάσιγκτον για στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπου κρίνουν ...σκόπιμο!

Επιτακτική αναδεικνύεται η ανάγκη της ενεργοποίησης και κινητοποίησης των λαών. Η χτεσινή πρωτοβουλία των ελληνικών συνδικάτων να συντονίσουν τη δράση τους, ώστε όλες οι προσπάθειες, από όπου και αν προέρχονται, να εκφραστούν σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, είναι περισσότερο από ώριμη και αναγκαία. Η απόφαση για μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, πρέπει να σημάνει παναθηναϊκό συναγερμό δράσης. Θα είμαστε όλοι εκεί, για να βροντοφωνάξουμε: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών!


ΣΕΛ.  5

27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Λαοπλημμύρα αισιοδοξίας κι ελπίδας

Με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναμενόταν να κορυφωθούν αργά χτες το βράδυ οι κεντρικές εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» (Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης). Αρκετές δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας επισκέφθηκαν το τετραήμερο την «κόκκινη πολιτεία» στα Ιλίσια, γνωρίστηκαν με τις θέσεις και προτάσεις των κομμουνιστών, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα πολεμοκάπηλα και τρομοκρατικά σχέδια του ιμπεριαλισμού


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορά
  • Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ, φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοί του πρόσφεραν στο ΚΚΕ 300.000 δρχ.

Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Ο, θα μεταδοθούν από τη ΝΕΤ, σήμερα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, στις 3 το μεσημέρι.



ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Οι «ματωμένοι δρόμοι» του πετρελαίου

ΣΕΛ.  10   -   11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ