Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Εμπαιγμός σε βάρος χιλιάδων λαϊκών οικογενειών

Με θράσος ισχυρίζονται ότι «η προστασία του παιδιού είναι επιλογή της κυβέρνησης», όταν πάνω από 35.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών μόνο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Την ώρα που κόπηκαν πάνω από 35.000 παιδιά οικογενειών που είχαν καταθέσει αίτηση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για δωρεάν παιδικό σταθμό, και άλλα 10.000 παιδιά φτωχών νέων ζευγαριών που πήραν το κουπόνι για δωρεάν παιδικό σταθμό (vοucher) χωρίς να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αφού δεν υπήρχε αντίστοιχη δομή στη περιοχή τους, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου, εμπαίζοντας απροκάλυπτα, καυχήθηκε χτες από το βήμα της Βουλής ότι «η προστασία του παιδιού είναι επιλογή της κυβέρνησής μας. Θα φέρουμε πολλά μέτρα για την προστασία του παιδιού και να είστε σίγουροι ότι εκεί θα έχουμε εστιάσει όλη μας την προσοχή»!

Πρόκειται για δήλωση που έκανε απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη. Μάλιστα, για να στηρίξει τη δήλωσή της, επιστράτευσε τη γνωστή κυβερνητική τακτική της διαμόρφωσης εικονικής πραγματικότητας. «Φέτος υπήρξαν 133.000 έγκυρες αιτήσεις. Απ' αυτές μπήκαν με voucher, δηλαδή χωρίς να πληρώνουν, 108.000 παιδιά, συν 1.257 παιδιά που μπήκαν στους 24 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ πανελλαδικά. Το σύνολο είναι 109.610 παιδιά. Πράγματι, αν κάνετε τις προσθαφαιρέσεις, έμειναν περίπου 24.000 παιδιά απ' έξω». Τι απέφυγε να προσθέσει; Οτι οι συνολικές αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν συνολικά 150.000. Χώρια τις χιλιάδες φτωχές οικογένειες που δεν κατέθεσαν καν αίτηση, γιατί μπορεί να είχαν εισόδημα ένα ευρώ παραπάνω. Ανέφερε ακόμα ότι «θα βάλουμε γύρω στα 20.000.000 ευρώ για το 2018 στον προϋπολογισμό, για να ιδρύσουμε νέους δημοτικούς σταθμούς στις περιοχές ακριβώς που είδαμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», ενώ ανέφερε ότι συνολικά έως το 2021 θα έχουν δημιουργηθεί 1.800 παιδικοί σταθμοί για την κάλυψη 45.000 παιδιών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις απαντήσεις της Θ. Φωτίου, σημείωσε ότι «είναι πρόκληση να εξαγγέλλει η κυβέρνηση μία δέσμη μέτρων για ίδρυση δήθεν 1.800 νέων παιδικών σταθμών που θα καλύψουν μέχρι το 2021 επιπλέον 45.000 παιδιά. Εάν και όποτε αυτές οι υποσχέσεις υλοποιηθούν, θα αφορούν και πάλι ένα πολύ μικρό ποσοστό των παιδιών και σε ευκαιριακές δομές, που θα λειτουργήσουν με τις περίφημες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και από ιδιώτες». Πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κομπάζει για τα ψίχουλα στους παιδικούς σταθμούς, «στο πλαίσιο της άδικης, ταξικής ανάπτυξης και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, θα δώσει απλόχερα κάτι δισεκατομμύρια για τα "F-16". Μπορείτε να μας πείτε από πού θα τα δώσει αυτά και πόσα θα δώσετε για τους παιδικούς σταθμούς, πόσα θα δώσετε για την κοινωνική πολιτική, όταν εκκρεμεί το πετρέλαιο θέρμανσης να το κόψετε σταδιακά, όταν εκκρεμεί μέσα από το Κοινωνικό Τιμολόγιο να βγάλετε πάρα πολύ κόσμο;»

«Οι εξελίξεις», υπογράμμισε, «επιβεβαιώνουν την επικαιρότητα των θέσεων του ΚΚΕ, που αναδεικνύει την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχέδιο αγωγής και φροντίδας για όλα τα παιδιά, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, που θα είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο και βοηθητικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ